Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκδημοκρατισμός του εργατικού κινήματος-Ομιλητής στην εκδήλωση του E.K. Αιγίου ο Γιώργος Παπανδρέου

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

«Τα εργατικά κέντρα ήταν και είναι εκείνα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις διεκδικήσεις των εργατών, στην εδραίωση της αλληλεγγύης με τις δυναμικές παρεμβάσεις τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου και την απαράμιλλη συμβολή τους στον εκδημοκρατισμό του εργατικού κινήματος».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, ο πρώην πρωθυπουργός, Αχαιός βουλευτής, Γιώργος Παπανδρέου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου για την ιστορία του Εργατικού Κέντρου Αιγίου 1935-2015, ενώ στο τέλος βραβεύτηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.
Στην ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η αναδρομή στην Ιστορία του Εργατικού κέντρου Αιγίου είναι πλούσια και ταυτόχρονα συγκινητική. Αποτελεί μια οργάνωση που εκπροσωπεί χιλιάδες εργάτες, ενδυναμώνεται διαρκώς, αναβαθμίζει τον ρόλο του σε κάθε ιστορική συγκυρία και συμμετέχει ενεργά σε κάθε πολιτική απόφαση που σχετίζεται με τα εργατικά ζητήματα», και προσέθεσε πως «μέχρι σήμερα το Ε.Κ. Αιγίου δεν παύει να αφουγκράζεται τις ανάγκες της πόλης, να παρεμβαίνει σε καίρια κοινωνικά ζητήματα, με ένα απαράμιλλης σπουδαιότητας έργο δράσης και εκδημοκρατισμού του εργατικού κινήματος».
Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δοκιμασία των εργαζομένων από την πανδημία τονίζοντας πως «οι εργαζόμενοι πρώτοι από όλους, μαζί με τους νέους μας, κλήθηκαν να πληρώσουν το βαρύ τίμημα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, που λίγο έλλειψε να μετατραπεί σε εθνική τραγωδία, εντούτοις δεν φαίνεται το πελατειακό πολιτικοοικονομικό σύστημα της χώρας να έχει πάρει το μήνυμα, ούτε και το μάθημα. Τονίζω πάντα το πελατειακό σύστημα, γιατί αποτελεί μάστιγα για τον Ελληνικό λαό», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενεργειακή κρίση λέγοντας πως «την ενεργειακή μας εξάρτηση πληρώνει πολύ ακριβά ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο εργαζόμενος. Σε μια χώρα που θα μπορούσε να είναι ενεργειακά αυτάρκης και ο πολίτης παραγωγός και αυτόνομος».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Τέλος, αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία επισημαίνοντας πως «ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποτελεί μια ευκαιρία, για να στοχαστούμε, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές αυτής της κρίσης και της επιπτώσεις της, το πώς πορευόμαστε προς ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από πολλές μεταβλητές και από ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Με πολλούς κινδύνους και νέες, αχαρτογράφητες απειλές.
Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Γεωργόπουλο, για την πρόσκλησή τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement