Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το σπιράλ εκπαίδευσε εννέα νέους ανανήπτες

Published

on

Την οργάνωση ενός πιστοποιημένου προγράμματος Βασικής Υποστήριξης της ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS-AED) ανέλαβε πρόσφατα το σπιράλ.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) στα γραφεία της δημοτικής παράταξης. Ο Πέτρος Ψωμάς και οκτώ ακόμα μέλη παρακολούθησαν επιτυχώς το πρόγραμμα και ανήκουν πλέον στους 1.617 πιστοποιημένους ανανήπτες της Πάτρας,
σύμφωνα με τα στατιστικά της εταιρίας. Ωστόσο, σύμφωνα με την παράταξη «ο μικρός αριθμός διαθέσιμων απινιδωτών στην πόλη, καθιστά δύσκολη τη διάσωση συνανθρώπων μας, αν παραστεί ανάγκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο χάρτης απινιδωτών του οργανισμού Kids Save Lives εντοπίζει μόλις 3 καταχωρημένους Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (ΑΕΑ) στην Πάτρα: έναν στο κοινοτικό γραφείο του Άνω Καστριτσίου, έναν στο ΠΕΑΚ και έναν στα ΣΕΑ Ψαθοπύργου. Η εικόνα είναι απογοητευτική! Ο Δήμος Πατρέων, δυστυχώς, δεν καλύπτει τις συμβατικές υποχρεώσεις του (στο δημαρχείο, σε υπηρεσίες του, σε στάδια και αλλού), ούτε έχει φροντίσει να τοποθετηθούν απινιδωτές σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης».

Ροή ειδήσεων

Advertisement