Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Σταϊκούρας: Δεσμευθήκαμε για 30% μείωση στον ΕΝΦΙΑ και φτάνουμε το 35%

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κυβέρνηση είναι απολύτως συνεπής με την προεκλογική της δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. “Είχαμε δεσμευτεί για (μείωση) 30% και φτάνουμε στο 35%. Δεν μπορεί να γίνει άλλη παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ. Ήδη, είμαστε απολύτως συνεπείς με αυτά που είχαμε πει προεκλογικά και μάλιστα, σε υψηλότερο ποσοστό” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Επί των διατάξεων του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τους ευάλωτους οφειλέτες, τον νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ, και τον φόρο κατανάλωσης στους συστηματικούς αποσταγματοποιούς και στους διήμερους παραγωγούς, εξέφρασαν τη γνώμη τους οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων φορέων.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ΕλλάδοςΚων. Κόλλιας είπε ότι το νομοσχέδιο αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, “ειδικότερα, εκεί όπου τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκαν φαινόμενα κωλυσιεργίας και ατιμωρησίας, που δυσφημούσαν την εικόνα της χώρας σε δυνητικούς επενδυτές”. Για την ενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών, είπε ότι η ρύθμιση γίνεται, ιδιαιτέρως, σημαντική σήμερα, που οι ανατιμήσεις έχουν περιορίσει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Επανέλαβε ωστόσο την άποψη του ΟΕΕ “να δίνεται η δυνατότητα στα ευάλωτα νοικοκυριά να επανακτούν την κυριότητα της κατοικίας τους, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα”. Όσο για τον ΕΝΦΙΑ, πρότεινε την απαλλαγή και των νομικών προσώπων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, λόγω ενεργειακού και προοπτικών της οικονομίας, καθώς και την απαλλαγή ή μείωση του ΕΝΦΙΑ για άνεργους ή χαμηλοεισοδηματίες με ακίνητη περιουσία κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, που δεν τους επιφέρει εισόδημα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Ριζεάκου είπε ότι το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ζήτησε, όμως, η κατάρτιση και η τροποποίηση του οργανισμού της ΕΚ να γίνεται από την ίδια και όχι με υπουργική απόφαση. Από την πλευρά των εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η πρόεδρος κα Μαρία Μαργαριτσανάκη είπε ότι οι προτεινόμενες διατάξεις δεν επιλύουν “τα τεράστια και χρόνια προβλήματα που επέφεραν τόσο οι μνημονιακές ρυθμίσεις, όσο και η αδιαφορία αντιμετώπισης από τις τελευταίες ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών”.

Στα θέματα ΕΝΦΙΑ επικεντρώθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτήτων Ακινήτων, Στρ. Παραδιάς. Όπως είπε, θα προκύψουν σημαντικές ελαφρύνσεις για τους φορολογούμενους με ήδη χαμηλές φορολογικές υποχρεώσεις, ταυτόχρονα, όμως, θα προκύψουν και επιβαρύνσεις άγνωστου ύψους για όσους ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν σημαντικά ή που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού ή που κατέχουν έστω και εξ αδιαιρέτου μερίδια ή επιμέρους εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 300 χιλιάδων ευρώ.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος, Β. Παπαγρηγορίου είπε ότι με το νομοσχέδιο προκύπτει έκπτωση φόρου για τους μικρούς αποσταγματοποιούς 85%, δηλαδή 10% “παραπάνω από αυτό που ζητούσαμε”. Απέδωσε ωστόσο ευθύνες στις αρμόδιες υπηρεσίες που δεν κάλεσαν την Ομοσπονδία, όταν κατέθεταν το 2017 τεχνικό φάκελο στην ΕΕ, με αποτέλεσμα “να μπαίνουν κάποιες προϋποθέσεις, (βάσει των οποίων) δεν μπορούμε εμείς να παράγουμε το τσίπουρο και την τσικουδιά. Μας αποκλείει”.

Ο Δ. Αποστολάκης, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος, είπε – μεταξύ άλλων – ότι “με την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2020/1151 και με το παρόν νομοσχέδιο, αποκαθίσταται η ευρωπαϊκή νομιμότητα, [..] καθώς η απάλειψη γεωγραφικής ένδειξης τσίπουρο και τσικουδιά από το άρθρο 82 του ν.2960/2001 ευθυγραμμίζει την ελληνική νομοθεσία με τις επιταγές του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί γεωγραφικών ενδείξεων. Οι όροι τσίπουρο και τσικουδιά είναι καταχωρισμένοι όροι με αντίστοιχο τεχνικό φάκελο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και η ίδια η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζουν ότι όρος δεν μπορεί παρά να αφορά στο προϊόν των συστηματικών απσταγματοποιών. Αυτοί οι όροι είναι κεκτημένοι και στην πραγματικότητα αίρεται μια τυπική ανακρίβεια που είχε εμφιλοχωρήσει στο ν.2960/2001”.

Ο Αστέριος Τσικριτσής, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αμβυκούχων Τυρνάβου και Λαρίσης, είπε ότι “η ονομασία του τσίπουρου και της τσικουδιάς ανήκε και ανήκει στους διήμερους αμπελουργούς και έρχεται τώρα η σημερινή κυβέρνηση να μας αφαιρέσει την ονομασία και να δώσει το δικό της όνομα […] Όλοι οι αμπελουργοί της χώρας έχουν ξεσηκωθεί με τα βαφτίσια που θέλετε να κάνετε στο προϊόν μας, το τσίπουρο και την τσικουδιά! Τι σας ενοχλεί να λεγόμαστε παραδοσιακό τσίπουρο ή τσικουδιά διημέρων και ας λέγονται οι εμφιαλωμένοι, που μας βρήκαν και δεν τους βρήκαμε, όπως θέλουν”.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών, Κ. Τσιλιλής είπε ότι “δεν θα πρέπει να χαθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της απόσταξης για οικογενειακή κατανάλωση” αλλά αυτό που “αποτελεί ζητούμενο είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, ο περιορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού και η προστασία της ευρωπαϊκά προστατευόμενης, αλλά και πλέον καταχωρισμένης στο Μητρώο Πράξης της Γενεύης Γεωγραφικής Ένδειξης «Τσίπουρο/Τσικουδιά»”.

Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ), Π. Σγούρας μίλησε για την αναστολή διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των δανειοληπτών, και είπε ότι τα όρια για να χαρακτηριστεί κάποιους ευάλωτος δανειολήπτης είναι ιδιαίτερα χαμηλά, ενώ “οι προτεινόμενες διατάξεις θα τους οδηγήσουν σίγουρα σε δυσμενέστερη θέση”.

Τέλος, σε παρέμβασή του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος είπε ότι εάν χρησιμοποιούσαμε την ονομασία τσίπουρο και τσικουδιά θα έπρεπε οι διήμεροι (αποσταγματοποιοί) να πληρούν τις προϋποθέσεις του τεχνικού φακέλου, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017, […] ως προς τον εξοπλισμό, τον τρόπο παραγωγής και την τυποποίηση του προϊόντος, και το σημαντικότερο, “να επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης 12,25 ευρώ ανά λίτρο άνυδρου αιθυλικής αλκοόλης, αντί του υπερμειωμένου 3,70 ευρώ, που θεσπίζεται με το σχέδιο νόμου”. Στο ζήτημα της επίσημης ονομασίας βρισκόμαστε μπροστά σε μονόδρομο, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ο υπερμειωμένος συντελεστής των 3,70 ευρώ, και δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής, είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Αθλητισμός

ΕΟΚ: Η κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών (1ος Όμιλος)-Όλο το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Διενεργήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών (1ος Όμιλος), με τη συμμετοχή του Προμηθέα 2014 με την εκκίνηση να γίνεται στις 16/10 το οποίο και θα έχει ολοκληρωθεί στις 5/3/2023.

Η B’ Φάση Play Off – Play Out θα γίνει στις αντίστοιχες ημερομηνίες: 01/03 (Τετάρτη), 05/03 (Κυριακή), 08/03/2023 (Τετάρτη).

Η Γ ’ Φάση Play Off – Play Out  στις 12/03 (Κυριακή), 15/03 (Τετάρτη), 19/03 (Κυριακή).

Η Δ ’ Φάση Play Off (για θέσεις 1 – 2): 29/03 (Τετάρτη), 02/04 (Κυριακή), 05/04 (Τετάρτη), 09/04 (Κυριακή), 12/04 (Τετάρτη), (για θέσεις 3 – 4, 5 – 6, 7 – 8): 29/03 (Τετάρτη), 02/04 (Κυριακή), 05/04 (Τετάρτη).

1ος όμιλος

1η Αγωνιστική – 16/10/22

Ρεπό: ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ – ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ

ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ – ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΑΟΦ – ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ

ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙ – ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ

2η Αγωνιστική – 23/10/22

Ρεπό: ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ – ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014

ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ – ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ – ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΑΟΦ

3η Αγωνιστική – 30/10/22

Ρεπό: ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ

ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 – ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ

ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ – ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ

ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΑΟΦ – ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙ

4η Αγωνιστική – 06/11/22

Ρεπό: ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΑΟΦ

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ – ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014

ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙ – ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ

5η Αγωνιστική – 13/11/22

Ρεπό: ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 – ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ – ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙ

ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ – ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΑΟΦ

ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ – ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ

6η Αγωνιστική – 20/11/22

Ρεπό: ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙ – ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014

ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΑΟΦ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ – ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ – ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

7η Αγωνιστική – 27/11/22

Ρεπό: ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ

ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 – ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΑΟΦ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ – ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ – ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙ

ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ

8η Αγωνιστική – 04/12/22

Ρεπό: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ – ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014

ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΑΟΦ – ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ

ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙ – ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ – ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ

9η Αγωνιστική – 11/12/22

Ρεπό: ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ

ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ – ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

ΑΕΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΑΟΦ

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ – ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙ

*Οι αγώνες στον β΄ γύρο αντιστρέφονται με τις παρακάτω αγωνιστικές και ημερομηνίες: 10η Αγωνιστική – 18/12/22, 11η Αγωνιστική – 08/01/23, 12η Αγωνιστική – 15/01/23, 13η Αγωνιστική – 22/01/23, 14η Αγωνιστική – 29/01/23, 15η Αγωνιστική – 05/02/23, 16η Αγωνιστική – 12/02/23, 17η Αγωνιστική – 19/02/23, 18η Αγωνιστική – 05/03/23.

 

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Ολονύχτια επιχείρηση για την διάσωση 35χρονης από χαράδρα στη Νερομάνα Κρήνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιχείρηση διάσωσης από Αστυνομία & Πυροσβεστική, στήθηκε τη νύχτα στη Νερομάνα, για την ανάσυρση μίας 35χρονης από χαράδρα.

Ολα ξεκίνησαν χθες βράδυ όταν η γυναίκα από τη Μαλαισία είχε μεταβεί στη Νερομάνα, στην ευρύτερη περιοχή της Κρήνης, πιθανότατα για πεζοπορία.

Ωστόσο τα ίχνη της χάθηκαν και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, μετά από ατύχημα, είχε πέσει σε χαράδρα.

Κι ενώ η ώρα περνούσε η γυναίκα κατάφερε να επικοινωνήσει από το κινητό της τηλέφωνο με τις αρχές μέσω του 112.

Το μήνυμα έλαβε η Αστυνομία και κινητοποιήθηκε άμεσα. Περιπολικό της Αμεσης Δράσης έσπευσε στο σημείο, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα, όπου η 35χρονη είχε δώσει συντεταγμένες.

Ενας από τους Αστυνομικούς την εντόπισε γρήγορα και κατέβηκε μόνος του στη χαράδρα όπου και την βρήκε τραυματισμένη.

Ενημέρωσε τους συναδέλφους του και έμεινε μαζί της  μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ.

Η γυναίκα, αφού ανασύρθηκε από τη χαράδρα μεταφέρθηκε με τραύματα από την πτώση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και νοσηλεύεται.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Πελοπόννησος: Πάνω από 2.700 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ το πρώτο επτάμηνο του 2022

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ παρατηρήθηκε το πρώτο επτάμηνο του 2022 στους οκτώ νομούς των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Περισσότεροι από 2.700 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε η αστυνομία στους οκτώ νομούς των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, μέσα στο πρώτο αυτό επτάμηνο Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και στις δυο περιφέρειες περίπου 115.000 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι αλκοτέστ
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, τα οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρώτο επτάμηνο του 2022 πραγματοποιήθηκαν στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, περίπου 29.500 αλκοτέστ και εντοπίστηκαν 1.140 οδηγοί υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Μάλιστα οι περισσότερες παραβάσεις, οι οποίες έφθασαν τις 196, βεβαιώθηκαν τον περασμένο Μάιο και οι λιγότερες, δηλαδή 130, τον περασμένο Μάρτιο.

Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν το πρώτο επτάμηνο του 2022, περισσότερα από 87.500 αλκοτέστ, κατά την διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν περίπου 1.600 οδηγοί να βρίσκονται υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις, δηλαδή 482, βεβαιώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο και οι λιγότερες, οι οποίες έφθασαν τις 113, καταγράφηκαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι παραβάσεις του ΚΟΚ
Στο μεταξύ, βεβαιώθηκαν το πρώτο επτάμηνο του 2022 στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περίπου 62.350 παραβάσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι περισσότερες παραβάσεις, δηλαδή 10.827, αφορούσαν την υπερβολική ταχύτητα, ενώ βεβαιώθηκαν ακόμη 3.414 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς οχημάτων και άλλες 2.305 για μη χρήση κράνους από οδηγούς μηχανών.

Στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα περίπου 53.000 παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ακόμη, στο πλαίσιο της βεβαίωσης παραβάσεων το πρώτο επτάμηνο του 2022 στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ότι 1.352 οχήματα δεν είχαν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ, ενώ ο αριθμός των αντίστοιχων παραβάσεων στην περιφέρεια Πελοποννήσου φθάνει τις 903.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, 206 οδηγοί στη Δυτική Ελλάδα εντοπίστηκαν να μιλούν στο κινητό τηλέφωνο κατά την διάρκεια της οδήγησης, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των παραβατών στην Πελοπόννησο έφθασε τους 403.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα