Connect with us

Ελλάδα

Δημοσκόπηση Marc: Οι ανατιμήσεις των προϊόντων «καίνε» τους πολίτες

Published

on

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις των προϊόντων προβληματίζουν τους πολίτες σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc (δείτε εδώ το πρώτο μέρος) που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 οι πολίτες εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις των προϊόντων.

Συγκεκριμένα το 39,6% λέει πως αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες, το 37,9% λέει πως δυσκολεύεται αλλά θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, το 15,5% πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ενώ ένα 6,9% πως δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες όφειλες των νοικοκυριών ή τις οφειλές σε διακανονισμό έχει το 25,7% για λογαριασμούς ρεύματος, το 21,2% υποχρεώσεις σε τράπεζες και το 29,5% για ενοίκια.

Αναφορικά με τον πόλεμο και τις «συμπάθειες» των πολιτών το 64,7% έχει θετικά αισθήματα για την Ουκρανία έναντι μόλις 27,8% που βλέπει θετικά τη Ρωσία.

Θετικά συναισθήματα έχουν οι πολίτες και για τη Γαλλία σε ποσοστό 71,9% και για την Ευρωπαική Ένωση σε ποσοστό 51,9% ενώ τα αρνητικά συναισθήματα υπερτερούν για τις ΗΠΑ με 50,9% και για τη Γερμανία με 59,5%.

Στο πολιτικό σκέλος και αναφορικά με τον εκλογικό νόμο το 45% είναι κατά της αλλαγής, το 44,2% υπέρ ενώ το 10,8% δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Πιο συγκεκριμένα οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι υπέρ της αλλαγής σε ποσοστό 64,8% και αυτοί του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 51,2%. Αντίθετα κατά της αλλαγής της απλής αναλογικής τάσσονται οι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ κατά 70,3%, του ΣΥΡΙΖΑ κατά 64,8% ενώ όσοι ψήφισαν άλλο κόμματα με ποσοστό 55,1%.

Ροή ειδήσεων

Advertisement