Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών εκτίει την ποινή που του επέβαλε το ΜΟΕ Θεσσαλονίκης

15ετή κάθειρξη στον ψυκτικό που σκότωσε την πελάτισσα με το σφυρί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στο σωφρονιστικό κατάστημα των Πατρών εκτίει την ποινή της 15ετούς κάθειρξης που του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ο 33χρονος ψυκτικός που σκότωσε με σφυρί 63χρονη πελάτισσά του, τον Ιούνιο του 2019, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αναβίωσε στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, το οποίο επιβεβαίωσε ουσιαστικά την πρωτόδικη απόφαση κατά της οποίας είχε ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα, θεωρώντας ότι κακώς τού χορηγήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Δικαστές και ένορκοι του ΜΟΕ, όμως ομόφωνα έκριναν ότι θα πρέπει να τού χορηγηθεί, ενώ σχετική πρόταση περί χορήγησης ελαφρυντικής περίστασης διατύπωσε και ο εισαγγελέας της έδρας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός ψυκτικός, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αρνήθηκε να προβεί σε κάποια πρόσθετη εργασία που τού είχε ζήτησε η 63χρονη, γεγονός που φαίνεται να τη δυσαρέστησε. Ακολούθησε διαπληκτισμός με εκατέρωθεν σπρωξίματα στον διάδρομο του διαμερίσματος, ενώ, στη συνέχεια, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο 33χρονος άρπαξε ένα σφυρί από την εργαλειοθήκη του και χτύπησε την άτυχη γυναίκα πολλές φορές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. «Θόλωσα όταν έβρισε τη μητέρα μου», είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ισχυρισμό που είχε προβάλει και στο προηγούμενο δικαστήριο.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement