Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Το άκουσμα ως πράξη-Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων η σύγχρονη παράσταση χορού

Δημοσιεύθηκε

στις

To Salto Futuro της Τατιάνας Λοβέρδου μαζί με την βραβευμένη ομάδα χορού του Γιάννη Αντωνίου Kunst-Stoff productions και σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζουν την σύγχρονη παράσταση χορού “act of listening” (το άκουσμα ως πράξη) την Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Μαρτίουστο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 21:00.

Το κοινό της Πάτρας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την πρεμιέρα του έργου “act of listening” (το άκουσμα ως πράξη) στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων πριν την περιοδεία του στην Γερμανία στο θέατρο Dock11 του Βερολίνου.
Το έργο είναι μία ζύμωση που αφορά νέα μοντέλα κίνησης και νέο τρόπο ακρόασης/ηχητική πράξη. Ένα σύγχρονο και καινοτόμο χορευτικό έργο, που προκαλεί τους ερμηνευτές εκτός από πλούσια χορευτική τεχνική να επιδείξουν και κινητική ιδιοφυία.
Μία οπτικοακουστική πανδαισία, όπου κείμενα και ζωντανοί ήχοι γίνονται ένα με το κινητικό υλικό φτιάχνοντας ένα παράξενο και άκρως τρισδιάστατο περιβάλλον. Οι ήχοι “ενσωματώνονται”, κινητοποιούν και προεκτείνουν το σώμα, καλώντας το να ανταποκριθεί δημιουργικά στο ερέθισμα. Οι τεχνικές του μπαλέτου γίνονται εργαλεία που βοηθούν το σώμα να ανταποκριθεί στην πράξη της ενεργητικής ακρόασης. Τα υπέροχα κοστούμια είναι του ανερχόμενου Κύπριου σχεδιαστή μόδας Ανδρέα Χριστοδουλίδη. Electric χρώματα φτιάχνουν μία εκλεκτική ατμόσφαιρα, η οποία θα έχει το ύφος του «φανταστικού» αλλά και του «παράξενου».
Ένας σύγχρονος κόσμος, που δημιουργεί γέφυρες, ενώνει διαφορετικές καλλιτεχνικές ταυτότητες, διεθνείς αλλά και τοπικές, με τη σύμπραξη καλλιτεχνών από Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία.
Στη διεθνή αυτή παράσταση σύγχρονου χορού, συμπράττουν οι δύο Έλληνες καταξιωμένοι χορογράφοι/χορευτές, Γιάννης Αντωνίου και Τατιάνα Λοβέρδου με την πρωτοπόρο Ισπανίδα χορογράφο/χορεύτρια Jone San Martin στενή συνεργάτης του William Forsyth επί σειρά ετών. Το δυνατό χορογραφικό τρίο συμπράττει και δημιουργεί ένα άκρως πρωτότυπο έργο μαζί με πέντε ταλαντούχους χορευτές, απόφοιτοι επαγγελματικών σχολών όπως το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που έχουν συνεργαστεί με τον κ. Γιάννη Αντωνίου στο μπαλέτο «Καρυοθραύστης» για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παραγωγή: Τατιάνα Λοβέρδου / Salto Futuro. Σύλληψη: Γιάννης Αντωνίου. Xορογραφία: Γιάννης Αντωνίου, Τατιάνα Λοβέρδου, Jone San Martin
Ήχος & Κείμενα: Γιάννης Αντωνίου, Τατιάνα Λοβέρδου, Jone San Martin, Ιωάννα Λουπέτη. Ερμηνεία: Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη, Ορφέας Χατζησπύρου, Νόνη Μπούφη, Ιωάννα Λουπέτη, Άκης Καλαμπόκης, Τατιάνα Λοβέρδου, Γιάννης Αντωνίου, Jone San Martin.
Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στο ticketservices.gr
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, φοιτητικά –ομαδικά ΑΜΕΑ 8 ευρώ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement