Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Αντίστροφη μέτρηση για τον 44ο Ποδηλατικό γύρο Θυσίας, οι συμμετοχές έφθασαν τις 370

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια θαυμάσια παράδοση που διαρκεί 44 χρόνια και συνδέει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με ποδηλατικούς «Γύρους Θυσίας» συνεχίζεται και φέτος κατά το τριήμερο 25-26-27 Μαρτίου. Τις δύο πρώτες ημέρες, 25 και 26 Μαρτίου, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Για την ακρίβεια, αύριο ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας «Εθνικό Κύπελλο Παίδων-Κορασίδων». Μια διοργάνωση που θεσμοθετείται φέτος και αναμένεται να συμμετέχουν 70 παίδες και κορασίδες που αποτελούν το «αύριο» του αθλήματος.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 12.30 και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κρίνος-Γιουλέικα-Καραμεσινέικα-Πουρνάρι-Μύρτος-Κρίνος. Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν από το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά στην πλατεία του Κρίνου, εκεί όπου ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Μόβρης «Αριά» μαζί με την τοπική κοινότητα θα υποδεχθεί τις αποστολές.
Μεθαύριο ακολουθεί ο αγώνας ατομικού χρονομέτρου στη διαδρομή από το Λάππα μέχρι τον Άραξο. Είναι μια διαδρομή που σε μεγάλο βαθμό θα διατρέξει το ιστορικό τείχος Δυμαίων. Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Niforeika Beach». Παράλληλα στη ΒΙΠΕ θα διοργανωθεί ο αγώνας «Κριτέριουμ»

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Αύριο
10.00-11:00 Λειτουργία Γραμματείας στον Κρίνο (Γραφεία Φυσιολατρικού Συλλόγου Όρους Μόβρη «Η Αριά»)
11.30 Έναρξη Τεχνικού Συνέδριου
12:30 Εκκίνηση αγώνα δρόμου αντοχής παίδων
12:35 Εκκίνηση αγώνα δρόμου αντοχής κορασίδων
Μεθαύριο
10:00 Εκκίνηση ατομικής χρονομέτρησης κορασίδων και στη συνέχεια παίδων.
Τέλος, το τριήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Μαρτίου με την ιστορική ανάβαση που ξεκινάει από το λιμάνι της Πάτρας και τερματίζεται στα Καλάβρυτα, στην Ιερή Μονή Αγίας Λαύρας και οι συμμετοχές αγγίζουν τις 300 με την παρουσία όλων των κορυφαίων Ελλήνων ποδηλατών.
Οι αγώνες διοργανώνονται απ΄ τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και το Γυμναστικό Σύλλογο Δύμης και υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και τον Δήμο Καλαβρύτων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement