Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο αν. Υπουργός Εσωτερικών εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στα Καλάβρυτα-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στις επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στα Καλάβρυτα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, στις 7 το πρωί, με τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιστορικής και Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Ιερώνυμου.
Θ’ ακολουθήσει, στις 10.25 π.μ., Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών Εθνικής Παλιγγενεσίας, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου απ’ την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαβρύτων.
Και λίγο αργότερα, στις 11.15 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στο προαύλιο της Ιεράς Μονής. Στη συνέχεια, στις 11.30, θ’ ακολουθήσει ομιλία απ’ τον Νικόλαο Αναστασόπουλο, Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Θ’ ακολουθήσει (στις 11.50 π.μ.) αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης, απ’ τον Θεατρικό Όμιλο «Πάνος Μίχος».

Και στη συνέχεια, στις 12.40, στρατιωτική παρέλαση. Αμέσως μετά είναι προγραμματισμένη παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών στολών και χορών απ’ τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σκεπαστού Καλαβρύτων.

Ο 44ος ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ
Να σημειωθεί, επίσης, ότι την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 2.30 το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, θα υποδεχθεί τους ποδηλάτες κατά τον τερματισμό του 44ου Ποδηλατικού Γύρου Θυσίας. Θ’ ακολουθήσει η απονομή επάθλων στους νικητές.


Ροή ειδήσεων

Advertisement