Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας ηττήθηκε 61-83 από τη Βίρτους Μπολόνια στο «Δ. Τόφαλος» για το Euro Cup

Published

on

Του ΣΠΥΡΟΥ Γ. ΝΤΙΝΟΥ
Όσο κι αν προσπάθησε ο Προμηθέας απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια -για την 16η αγωνιστική του Euro Cup- δεν κατάφερε να… αναχαιτίσει την ιταλική ομάδα, καθώς ήταν κλάσης ανώτερη από την πατρινή με αποτέλεσμα να ηττηθεί στο «Δ. Τόφαλος» χθες με 61-83.

Οι Προμηθείς ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και έβαλαν δύσκολα στη μεγάλη Βίρτους, καθώς της άσκησαν πίεση βάζοντάς την στο καλάθι της με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 16-21, αφού πρώτα οι φιλοξενούμενοι τα… είχαν ακούσει για τα καλά από τον προπονητή Σέρχιο Σκαριόλο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Προμηθέας είχε «ζωντάνια» στο παιχνίδι του, δεν άφησε σε… «χλωρό κλαρί» τη Βίρτους και έκλεισε το ημίχρονο με 30-36. Στο τρίτο όμως δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου «παραδόθηκαν» στην ανωτερότητα των Ιταλών, που όποτε ήθελαν σκόραραν είτε εντός περιφέρειας, είτε έξω από τα 6.75 μέτρα. Με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να δεχτεί τριάντα σερί πόντους με αποτέλεσμα να μείνει εκτός «νυμφώνος». Το ίδιο δε, συνέβη και στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Βίρτους είχε βάλει τα δυνατά της να το… «καθαρίσει» νωρίς όπως κι έγινε, καθώς στο 36ο λεπτό βρέθηκε να προηγείται 80-51 με την πατρινή ομάδα, απλά να… ακολουθεί! Έτσι η κόρνα της λήξης βρήκε τη Βίρτους με το ροζ φύλλο αγώνα ανά χείρας. Τα δεκάλεπτα: 16-21, 30-36 (ημ.), 44-66, 61-83. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΑΕ Προμηθέας βράβευσε στο ημίχρονο τον Βασίλη Σπανούλη.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ηλίας Ζούρος): Γκάντι 9 (1), Ρέι 6, Ρογκαβόπουλος 20 (4), Δ. Αγραβάνης 5, Γκραντ 12, Χαντ 2, Αντριτς 1, Τανούλης 4, Λάγιος, Ν. Μπαζίνας, Βασιλείου 2, Βάλμπεργκ.
ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Σέρχιο Σκαριόλο): Κορντινιέρ 22 (1), Χάκετ 6, Τζαϊτέ 11, Σενγκέλια 2, Γουίμς 15 (3), Τεσιτόρι 8, Χέρβει 7 (1), Πατζόλα 2, Μανιόν 4, Σαμπσόν 4, Αλιμπέγκοβιτς 2.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement