Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πετύχαμε στα συμπεράσματα» – Ρητή αναφορά στο πλαφόν των τιμών φυσικού αερίου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Είχαμε μια δύσκολη συζήτηση για τα ζητήματα ενέργειας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ανέφερε ότι συμπεριλήφθηκε ρητή αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στη χονδρεμπορική αγορά, «ανάμεσα στις άλλες επιλογές, που καλούμε την Κομισιόν να εξετάσει προκειμένου να συμπιέσουμε τις τιμές».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει κατανόηση για το πως δουλεύει η χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίου, πως έχει γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας και δεν ανατανακλά πια τις πραγματικές δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης.

«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει εθνικές παρεμβάσεις για να συγκρατήσουν τις τιμές. Οι τιμές που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα του πολέμου, έχει ως αποκλειστικό υπαίτιο τον πρόεδρο Πούτιν και την παράνομη και παράλογη εισβολή που επέλεξε να κάνει στην Ουκρανία», σημείωσε.

Καταλήξαμε σε κοινά συμπεράσματα που είναι ικανοποιητικά
Αναφέρθηκε ακόμα σε όσα διέρρευσαν στον Τύπο για τις διαφωνίες στη διάρκεια της συνεδρίασης: «Παρά τις δυσκολίες και τις μικρές εντάσεις, που κάποιες φορές δραματοποιούνται από τα ΜΜΕ, καταλήξαμε σε κοινά συμπεράσματα που είναι ικανοποιητικά, θα τα λάβουν υπόψη τους και οι αγορές», είπε ο πρωθυπουργός.

Ροή ειδήσεων

Advertisement