Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Όμικρον 2-Αυτά είναι τα συμπτώματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η νέα παραλλαγή Όμικρον 2, επίσης γνωστή και ως «stealth» αυξάνει εκθετικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα. Τόσο ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σε θέματα υγείας δρ Anthony Fauci όσο και η διευθύντρια του αμερικανικού CDC Rochelle Walensky επιβεβαίωσαν ότι η παραλλαγή BA.2 είναι εξαιρετικά μεταδοτική.

Ποια είναι τα συμπτώματα της Όμικρον 2;
Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2, περιλαμβάνουν:
Ζάλη και κόπωση: Η ζάλη και η κόπωση είναι κοινά συμπτώματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2, σύμφωνα με την εταιρεία υγείας ZOE, η οποία διαθέτει εφαρμογή παρακολούθησης συμπτωμάτων της COVID-19.
Επίσης σύμφωνα με τα δεδομένα «υπάρχουν περισσότερες επιβεβαιωμένες επαναμολύνσεις τις τελευταίες εβδομάδες με περίπου το 7% των νέων συμπτωματικών περιπτώσεων να έχουν προηγουμένως βρεθεί θετικές, υποδηλώνοντας ότι η φυσική νόσηση από κάποια άλλη παραλλαγή του κορωνοϊού μπορεί να μην προσφέρει μεγάλη προστασία».
Καταρροή: Όπως και με την αρχική Όμικρον, η ρινική καταρροή συγκαταλέγεται στα συμπτώματα της Όμικρον 2. Σε περίπτωση λοιπόν, που έχετε καταρροή οι ειδικοί συμβουλεύουν να θεωρήσετε ότι είστε θετικοί και να πράξετε αναλόγως, μέχρι να κάνετε τεστ και να αποδειχθεί το αντίθετο. Εάν τα μέλη της οικογένειάς σας εμφανίσουν συμπτώματα, είναι σημαντικό να υποβληθούν σε τεστ το συντομότερο δυνατό.
Πονοκέφαλος: Ο πονοκέφαλος είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα της ΒΑ.2. Η καταρροή και ο πονοκέφαλος είναι συμπτώματα πολλών λοιμώξεων, αλλά μπορεί επίσης να είναι τα πρώτα συμπτώματα –και μόνο συμπτώματα– της covid-19» επισημαίνουν οι ειδικοί.
Μερικά ακόμα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν δύο έως και 14 μέρες μετά την έκθεση στον ιό περιλαμβάνουν τον πυρετό, τον βήχα, την δύσπνοια, την κούραση, τον μυϊκό πόνο, την απώλεια γεύσης ή όσφρησης, τον πονόλαιμο την ναυτία, τον εμετό, την διάρροια.
Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι οι περισσότερες λοιμώξεις σε εμβολιασμένα άτομα είναι ήπιες, με συμπτώματα που διαρκούν κατά μέσο όρο για μικρότερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με την λοίμωξη εξαιτίας της Δέλτα και με λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις.


Ροή ειδήσεων

Advertisement