Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών κατέθεσε η πρώτη καταγγέλλουσα – Για αντιφάσεις μιλά η υπεράσπιση

Δημοσιεύθηκε

στις

Κεκλεισμένων των θυρών κατέθεσε σήμερα στο Μικτο Ορκωτό Δικαστήριο η πρώτη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική κακοποίησή της. Η κατάθεση της καταγγέλλουσας ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και στην επόμενη δικάσιμο -την ερχόμενη Παρασκευή- αναμένεται να συνεχιστεί η εξέτασή της από την έδρα και τους συνηγόρους των δυο πλευρών.

Μετά το πέρας της δίκης ο συνήγορος της καταγγέλλουσας Αλ. Μίντζιας δήλωσε: «Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια. Η κατάθεσή της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της τρίτης καταγγέλλουσας Ανδρέας Βαγγόπουλος, δήλωσε: «Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν».

Αντίθετα ο συνήγορος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Ζαχαρίας Σαλούστρος ξεκαθάρισε πως η δική του εντολέας θεωρεί απαραίτητη τη δημοσιότητα της δίκης στην υπόθεση. «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», ανέφερε ο κ. Σαλούστρος.

Τέλος ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο σε δηλώσεις του για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η πρώτη καταγγέλλουσα κατά τη σημερινή κατάθεση της.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

filippidis-eksodos-main
filippidis-eksodos1

Ροή ειδήσεων

Advertisement