Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022
Connect with us

Αθλητισμός

Αγώνας μνήμης στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών-Ποιοι θα τιμηθούν στο “Τάκης Σπυρόπουλος”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια συνάντηση φίλων από τα παλιά. Των κόκκινων και των κίτρινων.

Όπως χώριζαν τις ομάδες τους ο αείμνηστος Τάκης Σπυρόπουλος και ο προσφάτως εκλιπών, μαιευτήρας Γιάννης Παναγόπουλος. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας στη μνήμη και των 2 αλλά όχι μόνο. Τιμάται και η μνήμη του Κώστα Ασημακοπούλου, του Τάκη Γκίκα και του Κωνσταντίνου Αντίοχου.

Στο γήπεδο “Τάκης Σπυρόπουλος” στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών. Την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 16.00. Θα μοιραστούν πλακέτες, θα δοθεί κύπελλο στη νικητήρια ομάδα και θα μιλήσουν φίλοι και συγγενείς.

Αθλητισμός

Αινιγματικό post από τον Α. Αποστολόπουλο

Δημοσιεύθηκε

στις

 Αινιγματικό post μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των πινάκων έκανε στο προσωπικό του προφίλ ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αχαΐας Άγγελος Αποστολόπουλος.

Το Gnomip.gr έχει αναφέρει ότι στο χώρο του Συνδέσμου διαιτησίας υπάρχει πικρία για τους ορισμούς των νέων ρέφερι που θεωρούν ότι παραγκωνίστηκαν για μια ακόμα φορά.

Αναλυτικά το post του Α. Αποστολόπουλου:

«Πέμπτη φάλαγγα ονομάζεται η εντός πολιορκημένης πόλης, ή και εμπόλεμης χώρας γενικότερα, εκδηλωθείσα προπαγάνδα επ΄ ωφελεία του εχθρού. Αυτή η προπαγάνδα μπορεί να είναι εγχώριος ή να προέρχεται απευθείας εκ του εχθρού».

Περισσότερα

Αθλητισμός

Πικρία στην Αχαϊκή διαιτησία με τους νέους πίνακες

Δημοσιεύθηκε

στις

 Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν η καλύτερη για τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας που βλέπει ότι για μια ακόμα φορά κανένας ρέφερι δεν τοποθετήθηκε στην Σουπερ Λιγκ 1 μετά το ρεπορτάζ του gnomip.

Ποιο συγκεκριμένα η Ελένη Αντωνίου μπήκε ως εξελίξιμη διαιτητής στην Σουπερ Λιγκ 1. Αυτό σημαίνει ότι θα παίζει αγώνες της Σουπερ Λιγκ 2 και για την «1» πολύ σπανία ματς φυσικά που θα είναι εντελώς αδιάφορα.

Στους βοηθούς ο Χρήστος Μπαλτάς απομακρύνθηκε λόγω ηλικίας όμως δεν αντικαταστάθηκε στην ουσία από κανέναν Αχαιό όπως περίμεναν Τον Σπήλιο Οικονόμου στον Σύνδεσμο διαιτησίας που τοποθετήθηκε ως εξελίξιμος βοηθός. Στην  μεγάλη κατηγορία παρέμεινε μόνο ο Ανδρέας Μεϊντανάς. Ενώ στην Σουπερ λιγκ 2 τοποθετήθηκε ως εξελίξιμος ο Παναγιώτης Ζούλης.

Στην Σουπερ Λιγκ 2 δεν τοποθετήθηκε κανένας νέος ρέφερι από την Γ’ Εθνική και παρέμειναν στις θέσεις τους οι Ανδριανός και Καδδάς.

Από την Κ4 ανέβηκαν στην Γ’ Εθνική οι Κώστας Οικονόμου και Γιάννης Πράνταλος

 ΕΚΟΨΑΝ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

Στην Αχαΐα έκοψαν και τρεις παρατηρητές χωρίς να αντικατασταθούν. Ο μόνος που παρατηρητής που πήρε την άνοδο από την Γ’ Εθνκή στην Σουπερ Λιγκ 1 είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος.

Και όλα αυτά όταν σε επαρχιακές πόλης τοποθετήθηκαν στην Σουπερ Λιγκ και δεύτερη διαιτητές όπως στην Αρκαδία και την Ημανθία.

Αναλυτικά οι νέοι πίνακες διαιτησίας από την ΕΠΟ:

 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

1η Κατηγορία development: Ε. Αντωνίου

2η Κατηγορία: Κ. Ανδριανός, Π. Καδδάς.

3η Κατηγορία: Κ. Οικονόμου, Ι. Πράνταλος, Χ. Πετρόπουλος, Β. Σαφαρίκας, Αλ. Φωκάς, Ν. Χρονάς.

Προχωρημένου σταδίου: Στ. Μαχαίρας-Μουστάκας.

ΒΟΗΘΟΙ

1η Κατηγορία: Ανδρ. Μεϊντανάς.

2η Κατηγορία: Μιχάλης Κακαφώνης.

3η Κατηγορία: Σ. Γαλάνης, Σ. Δριβήλας, Ελ. Αβραμοπούλου, Μ. Ανδριανός, Αγγ. Καρράς, Ι. Κουτσοχέρας, Ι. Παπαδιονυσίου, Αλ. Σταθοπούλου, Δ. Σωτηρόπουλος.

1η Κατηγορία development: Σπ. Οικονόμου.

2η Κατηγορία development: Π. Ζούλης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

1η κατηγορία: Γ. Σταθόπουλος.

2η κατηγορία: Χρ. Μάνθος.

3η κατηγορία: Ι. Βασιλόπουλος, Ανδρ. Λαγός, Ανδρ. Τριανταφύλλης.

ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Χρ. Μάνθος, Γ. Σταθόπουλος.

Περισσότερα

Ερασιτεχνικό

Τέλος Σεπτέμβρη η σέντρα της Α’ Κατηγορίας

Δημοσιεύθηκε

στις

 Πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων της Αχαΐας όπου πήρε αποφάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο (2022-2023).

Η Α’ Κατηγορία θα ξεκινήσει στις 24-25/9 εκτός και προκύψουν εκλογές και υπάρχει μετάθεση κατά μια εβδομάδα.

Η Β’ Κατηγορία θα ξεκινήσει στις 1-2/10, ενώ όσον αφορά την Γ’ Κατηγορία απόφαση θα ληφθεί μετά τις δηλώσεις συμμετοχών με πιθανότερη ημερομηνία η 8/10.

 

Μέσα Οκτωβρίου το Κύπελλο

 Η καταλυτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων για τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας για τον θεσμό του Κυπέλλου θα είναι 1η Αυγούστου και για τις υπόλοιπες κατηγορίες στις 5/8 όπου και θα είναι η λήξη των συμμετοχών

Καμία αύξηση στα παράβολα

Τα παράβολα συμμετοχής και στις τρεις κατηγορίες, παραμένουν ίδια κάτι φυσικά που θα χαροποιήσει όλες τις ομάδες. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η απόφαση αυτή την Ενωσης πρέπει να εκτιμηθεί καθώς αντιλαμβάνεται ότι οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Από την άλλη όμως θα έχουμε μια αύξηση σε ότι αφορά την χρήση των Ενωσιακών γηπέδων. Δυστυχώς η Ενωση εδώ πήρε αυτή την απόφαση λόγω του ότι το ρεύμα έχει μεγάλη αύξηση.

Οπότε ο τιμοκατάλογος για την χρήση του γηπέδου για την προπόνηση από 6 ευρώ πηγαίνει στα 8 ευρώ. Για το τον αγώνα από τα 20 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα πηγαίνει στα 25 ευρώ.

Αναλυτικά:

1) ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
H έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου2022.

Το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Β’ κατηγορία και το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022 ή 8-9 Οκτωβρίου 2022 (ανάλογα με τον αριθμό ομάδων) στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

2) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Τα σωματεία της Γ’ Εθνικής και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Τα σωματεία της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας συμμετέχουν προαιρετικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Τα ερασιτεχνικά σωματεία των ΠΑΕ συμμετέχουν προαιρετικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων.

3) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων και στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022.
Με τη δήλωση συμμετοχής οφείλουν οι ομάδες να εξοφλήσουν όλες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς την ΕΠΣΑ, από οποιαδήποτε αιτία (ποινές, παράβολα, γήπεδα κλπ.)

4) ΠΑΡΑΒΟΛΑ
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω παράβολα συμμετοχής:
Παράβολο των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 240,00 ευρώ.
Παράβολο των σωματείων της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 190,00 ευρώ.
Παράβολο των σωματείων της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 120,00 ευρώ.
Παράβολο των σωματείων για το Κύπελλο Ερασιτεχνών 50,00 ευρώ.

5) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Αποφασίστηκε οι προπονητές των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣA.

Οι βοηθοί προπονητών, οι προπονητές φυσικής κατάστασης και οι προπονητές τερματοφυλάκων των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣA.

Οι προπονητές των σωματείων της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣA.
Οι προπονητές των σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα Υποδομών, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣA.

Τα δικαιολογητικά και το παράβολο για την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο εκδίδει η ΕΠΣA για τους προπονητές, βοηθούς προπονητών, προπονητές φυσικής κατάστασης και τερματοφυλάκων θα κατατεθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 10 ημέρες πριν την έναρξη των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

6) ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Προπόνηση των σωματείων της Α’ – Β’ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 8 ευρώ (μισό γήπεδο).
Προπόνηση των σωματείων της Α’ – Β’ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 16 ευρώ (ολόκληρο γήπεδο).
Προπόνηση των σωματείων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και των Κ-19, Κ-17 των ΠΑΕ 30 ευρώ (15ευρώ μισό γήπεδο).
Αγώνας χωρίς χρήση φωτισμού των σωματείων της Α’ – Β’ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 25 ευρώ.
Αγώνας με χρήση φωτισμού των σωματείων της Α’ – Β’ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 50 ευρώ.
Αγώνας χωρίς χρήση φωτισμού των σωματείων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και των Κ-19, Κ-17 των ΠΑΕ 100 ευρώ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα