Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο επίκεντρο η αντιπυρική προετοιμασία-Ευρεία σύσκεψη παρουσία Αμυρά και Τουρνά(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο σωστός συντονισμός στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την φετινή αντιπυρική περίοδος αποτέλεσε αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης παρουσία των υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά.

Στην  ευρεία κοινή σύσκεψη Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας συμμετείχαν, η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, η Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας με επικεφαλής τον Συντονιστή Διοικητή της Π.Υ. υποστράτηγο Νίκο Ρουμελιώτη καθώς επίσης τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για τον συντονισμό και την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα δασοπυροπροστασίας – δασοπυρόσβεσης.

Στόχος της σύσκεψης ήταν μέσα από τον σωστό συντονισμό η καλύτερη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και η αποτελεσματική συνεργασία για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση κρίσεων και τη συνεργασία της Πυροσβεστικής και της Δασοπυρόσβεσης, που αποτελούν βασικούς βραχίονες για την πυροπροστασία.

Αντίστοιχη σύσκεψη έγινε χθες στα Γιάννενα, ενώ είχαν προηγηθεί σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα αλλά θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement