Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν βλέπω σοβαρότητα από την Ρωσία στις διαπραγματεύσεις», λέει ο Μπλίνκεν

Δημοσιεύθηκε

στις

Ότι δεν έχει δει «σημάδια σοβαρότητας» από τη Ρωσία στην επιδίωξη ειρήνης μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, είπε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα πρέπει να τερματίσει την επιθετικότητά της τώρα και να αποσύρει τις δυνάμεις της.

«Υπάρχουν αυτά που λέει η Ρωσία και αυτά που πράττει. Εμείς, επικεντρωνόμαστε στο δεύτερο» , είπε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε  ότι το να λέει η Ρωσία πως μειώνει τις εχθροπραξίες γύρω από το Κίεβο μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή και να εξαπατήσει τους Ουκρανούς κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι θα το πράξει στ’ αλήθεια.

Νωρίτερα σήμερα η  Ρωσία ανακοίνωσε, έπειτα από τις σημερινές διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά στην Κωνσταντινούπολη, πως θα μειώσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, Αλεξάντερ Φόμιν, σημείωσε πως η Ρωσία δεσμεύεται να «μειώσει ριζικά» τη στρατιωτική δραστηριότητα έξω από το Κίεβο και το Τσερνιχίφ. Ο Ουκρανός διαπραγματευτής μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη ρωσική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη σημείωσε πως το Κίεβο θέλει να δει 8 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ως εγγυήτριες δυνάμεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement