Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Γαριδομακαρονάδα με κάππαρη         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μεγάλες φρέσκες γαρίδες

500 γρ. σπαγγέτι

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας κάππαρη

λίγο ούζο

500 γρ. ώριμες τομάτες, αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες στον τρίφτη

3 φύλλα βασιλικού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε  τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι πάνω στο σώμα τους. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας βγάζετε το έντερο απ’ όλες τις γαρίδες. Ταυτόχρονα βάζετε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις πάρει μια δυνατή βράση ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να βράσουν για 5΄. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που το έχετε βάλει στη φωτιά να κάψει, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα χωρίς όμως να ψηθούν τελείως. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και την κάππαρη. Σβήνετε με το ούζο, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις τομάτες, τον βασιλικό, τις γαρίδες και αλατοπιπερώνετε. Σουρώνετε τα μακαρόνια κρατώντας μία κουταλιά νερό και τα προσθέτετε ζεστά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Προσθέτετε το νερό από τα μακαρόνια και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 2΄, να τραβήξουν τα μακαρόνια τη σάλτσα και να μελώσουν. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα ραντίζοντας με ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Ροή ειδήσεων

Advertisement