Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο έλεος των «θηρευτών χαλκού»

Ο χαλκός είναι σε έλλειψη, σωληνώσεις και καλώδια τα οποία αφαιρούνται από εγκαταστάσεις, πωλούνται ως scrap σε πολύ υψηλές

 

Published

on

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, την Παρασκευή που μας πέρασε, οι γνωστοί-άγνωστοι «θηρευτές μετάλλων» κτύπησαν πάλι στην περιοχή της Δυτικής Αιγιαλείας, βάζοντας για μία ακόμη φορά στο στόχαστρό τους καλώδια της ΔΕΗ και σωληνώσεις χαλκού, σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

Το νέο διπλό χτύπημα (μεσημέρι και βράδυ της 25ης) στην δεξαμενή στον Άγ. Κωνσταντίνο είναι το δεύτερο μέσα σ ένα μήνα και το βλέμμα στρέφεται σε νεαρούς μειονοτικούς οι οποίοι κλέβουν μέταλλα καθώς, ιδιαίτερα ο χαλκός, είναι σε έλλειψη και έχουν πολύ υψηλή τιμή καθώς πωλούνται ως scrap.

Σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, στο στόχαστρο μπήκαν και πάλι γεωτρήσεις και στην περιοχή της Ροδοδάφνης (ξανά) με αποτέλεσμα η περιοχή να υδροδοτείται πλέον από εφεδρική γεώτρηση. Ροδοδάφνη, Άβυθος, Πανόραμα έμεινα μάλιστα χωρίς νερό την Κυριακή.

«Συνεχίζεται το μπαράζ διαρρήξεων με εκτεταμένες φθορές στην ευρύτερη περιοχή Συμπολιτείας – Ερινεού, με αποτέλεσμα μεγάλου κόστους φθορά και απώλεια της δημοτικής περιουσίας αλλά και ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για τα προβλήματα στην υδροδότηση της περιοχής. Από την ΔΕΥΑ και τις υπηρεσίες του δήμου γίνονται προσπάθειες για την επίλυση των ζημιών το συντομότερο δυνατό» αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου για θέματα της Συμπολιτείας Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Η γεώτρηση στον Άγιο Κωνσταντίνο πρόσφατα είχε αποκατασταθεί από «επιδρομή» που είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες από «κυνηγούς χαλκού». Το κόστος αποκατάστασης της πρώτης δολιοφθοράς έφτασε τα 15.000 ευρώ. Πλέον ο δήμος είναι υποχρεωμένος να επαναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης της σοβαρότατης ζημιάς, μετά τη νέα δολιοφθορά και κλοπή της 25/3/2022.

 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement