Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κλειστή» λόγω δύο κρουσμάτων η Ψυχιατρική

Το ΠΓΝΠ έτοιμο να διαχειριστεί κάθε κατάσταση, σύμφωνα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ,Γιάννη Καρβέλη και τον καθηγητή Παθολογίας, Μάρκο Μαραγκό

 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας δίνει ηχηρά πλέον το στίγμα της πανδημίας με θεαματική αύξηση κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων. Η εκτίναξη κρουσμάτων συμπεριέλαβε και την Αχαΐα με αντίστοιχη αύξηση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία. Αποτέλεσμα η συρροή στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου τις ημέρες εφημερίας με αυξημένο αριθμό εισαγωγών, γεγονός που οδήγησε στην πληρότητα τεσσάρων κλινικών covid-19, ενώ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και πέμπτη κλινική έτοιμη να ανοίξει αν παραστεί ανάγκη.

Παράλληλα η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου «έκλεισε» για περαιτέρω εισαγωγές καθότι σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού και χρειάζεται χωροταξική αναδιάταξη της κλινικής σε επίπεδο διαχωρισμού των θετικών ασθενών στην covid-19 από τους υπόλοιπους ασθενείς.

Στη βάση των συγκεκριμένων πληροφοριών η «Γ» απηύθυνε ερώτημα στον Καθηγητή Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας /Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκο Μαραγκό, Ποια είναι η κατάσταση στο ΠΓΝΠ σε επίπεδο αύξησης των νοσηλειών και αν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμη η περαιτέρω αύξηση του αριθμού των εισαγωγών. «Είναι αλήθεια ότι έχουμε προφανώς ανοδική τάση σε επίπεδο κρουσμάτων και βεβαίως νοσηλειών. Στην πρόσφατη εφημερία του ΠΓΝΠ πραγματοποιήθηκαν 29 εισαγωγές επιβεβαιωμένων covid περιστατικών που έχρηζαν νοσηλείας , ενώ συρρέουν στο Τμήμα Eπειγόντων θετικοί στην covid -19. Ήδη λειτουργούν τέσσερις Κλινικές ενώ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και 5η Κλινική να δεχθεί ασθενείς στην περίπτωση αύξησης των εισαγωγών».

Αναφορικά με την πληροφορία της «Γ» για την Ψυχιατρική που λόγω κρουσμάτων covid -19 δεν δέχεται επισκεπτήρια ο Καθηγητής Μαραγκός Διευθυντής της Παθολογικής επιβεβαίωσε το γεγονός επισημαίνοντας «Στην Ψυχιατρική Κλινική όντως είχαμε δύο κρούσματα covid-19 σε ασθενείς οι οποίοι απομονώθηκαν και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Σε σχέση με την διαχειρισιμότητα της όποιας αυξητικής ροής των εισαγωγών ο Καθηγητής Μαραγκός εμφανίστηκε βέβαιος για την διαχείριση καθότι το ΠΓΝΠ όπως επεσήμανε, έχει δεχθεί και διαχειριστεί μεγάλο όγκο ασθενών στις κατά καιρούς οξείες φάσεις της πανδημίας.

Της Τέτας Γιαννάρου


Ροή ειδήσεων

Advertisement