Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Αμαλιάδα σήμερα ο πρωθυπουργός για τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος

Published

on

Στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηλείας, την Αμαλιάδα θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, προκειμένου να επιθεωρήσει την έναρξη των έργων στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος. Η κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντικό το έργο και για τον λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έχει απευθύνει προσκλήσεις σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Η τελετή θα γίνει στο εργοτάξιο της περιοχής για το μεγάλο αυτό έργο υποδομής το οποίο σταμάτησε πριν από 11 χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ένα κομμάτι θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμο έως το τέλος του 2023 και μέσα στο 2024, θα παραδοθούν τα πρώτα 56 χλμ., ενώ το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί σε 40 μήνες. Επίσης, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, θα υπάρξει παρέμβαση και στο υπάρχον δίκτυο, προκειμένου να αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια.

Στα 75 χιλιόμετρα του τμήματος Πάτρα – Πύργος, η Ολυμπία Οδός μεγαλώνει και θα φτάνει σε απόσταση αναπνοής από την Αρχαία Ολυμπία, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η απόσταση από την Ελευσίνα μέχρι τον Πύργο θα γίνεται σε 2 ώρες και 40 λεπτά αντί για 3 ώρες που χρειάζονται σήμερα.

Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου στα πρώτα 13 χιλιόμετρα θα κατασκευαστεί με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού, ενώ στα υπόλοιπα 61,8 χιλιόμετρα θα κατασκευασθεί σε νέα χάραξη.

Επίσης, θα διαθέτει 2 λωρίδες και ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) ανά ρεύμα κυκλοφορίας και σε αρκετά σημεία του αυτοκινητοδρόμου θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης.

Οι ανισόπεδοι κόμβοι θα είναι οκτώ, δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων και άλλοι δυο πλευρικοί, ενώ στο νέο αυτό τμήμα της Ολυμπίας Οδού θα λειτουργήσουν και δύο Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).

Ροή ειδήσεων

Advertisement