Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστώ να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ, το σύμβολο αναγέννησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το στόχο του, το βράδυ της πρώτης εκλογικής Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να είναι «στην όχθη των νικητών και να βάλω τους όρους ώστε η πατρίδα μας να αλλάξει κατεύθυνση», περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην Αχαΐα.

Από εκεί, την ιστορική κοιτίδα των Παπανδρέου, μίλησε και για την προσπάθειά του να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ, το σύμβολο αναγέννησης των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών. Με δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση για τις πολιτικές της στα θέματα της ακρίβειας, της ενέργειας, της φορολογίας, αλλά και προς την αξιωματική αντιπολίτευση για την απουσία προτάσεων, ο Ν. Ανδρουλάκης επέλεξε, ωστόσο, να ξεκινήσει τη συνέντευξή του στο Ionian TV από το θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, δηλώνοντας σοκαρισμένος, ενώ ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναλυτικά και σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναγέννησης του κόμματος του οποίου ηγείται, ο Ν. Ανδρουλάκης περιέγραψε το στόχο, «να ξαναδεθεί η παράταξη με την κοινωνία, (άλλωστε) η δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν η κοινωνία. Εμείς δεν είμαστε κόμμα κλειστών τειχών όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα στελεχών, λίγων μελών, εμείς ήμασταν το μεγαλύτερο μαζικό κόμμα της χώρας μας». Επίσης, «περάσαμε μια περιπέτεια, με τα λάθη μας και το έργο μας. Το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να αναγεννηθεί», δήλωσε εμφατικά και πρόσθεσε: «Και εκεί που πριν κάποια χρόνια συμβόλιζε την πτώση της Σοσιαλδημοκρατίας, το “pasokofication” που έλεγαν κάποιοι, θα αγωνιστώ να γίνουμε το μήνυμα της αναγέννησης των ιδεών μας». Επιπλέον, τόνισε, «θέλουμε να ξαναφτιάξουμε την παράταξη και η αυτοοργάνωση είναι ένα κρίσιμο στοιχείο», σημείωσε απευθυνόμενος προς τους πολίτες, από κοινού με τους οποίους θα συνταχθεί το πρόγραμμα του κόμματος, άρα θα είναι ένα «λαογέννητο πρόγραμμα που θα μπορεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για το μέλλον». Και έκλεισε τη σχετική αποστροφή με τη φράση, «οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επανα-επικαιροποιήθηκαν λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, οι ευρωπαϊκοί λαοί κατάλαβαν την αξία της αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους, της βιώσιμης ανάπτυξης και της δίκαιης κατανομής του πλούτου».

Ροή ειδήσεων

Advertisement