Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η θέση της “Γνώμης” στην υπόθεση των τριών παιδιών

Published

on

Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν, και εξακολουθεί να είναι, μια δοκιμασία και για τα μέσα ενημέρωσης.

Από δηλώσεις της καφετζούς που έριχνε τον καφέ στη συλληφθείσα, μέχρι εμφανή παραβίαση κάθε τεκμηρίου αθωότητας και κάθε δεοντολογίας. Το θέμα «πούλαγε» και η συνταγή είναι γνωστή. Όσο πιο κίτρινα, τόσο καλύτερα. Το αποτέλεσμα ήδη το ζήσαμε. Ένα εξαγριωμένο πλήθος έξω από την οικία Πισπιρίγκου έτοιμο να λιντσάρει όποιον έβρισκε μπροστά του

Το πρόβλημα τέθηκε και για εμάς εδώ, στη «Γνώμη». Σε όλη την προηγούμενη περίοδο επιλέξαμε ένα ασφαλή δρόμο. Καταγραφή των πραγματικών περιστατικών και των γεγονότων και μόνο αυτών. Μείναμε μακριά από ατεκμηρίωτες εικασίες και εντυπωσιοθηρία. Καταφύγαμε σε προσεκτικούς τίτλους και συστηματική αποφυγή κάθε στοιχείου που θα ανέβαζε το θερμόμετρο, χωρίς να προσθέτει ουσιαστική ενημέρωση.

Αυτός ήταν ο δικός μας τρόπος για την κάλυψη της υπόθεσης. Υποστήκαμε, είναι αλήθεια, προτροπές από φίλους για να γράψουμε κι εμείς κάτι παραπάνω, να βάλουμε κανένα πιο ζωηρό τίτλο, να δημοσιεύσουμε τίποτε γαργαλιστικές φωτογραφίες, να προεξοφλήσουμε τις εξελίξεις.

Αρνηθήκαμε. Παραμείναμε αυστηρά προσηλωμένοι στη δημοσιογραφική δεοντολογία και στην ουσιαστική ενημέρωση. Με δυο λόγια, δεν συμβάλλαμε στη συγκέντρωση έξω από την  οικία Πισπιρίγκου και δεν νοιώθουμε άσχημα γι’ αυτό.

Ο καθείς και ο τρόπος του και εν τέλει ας κρίνουν οι αναγνώστες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement