Connect with us

Ελλάδα

Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία: Περισσότερες από 17.000 αιτήσεις

Published

on

Ξεπέρασαν τις 17.000 οι αιτήσεις για εισαγωγή σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία όλης της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Μάχη» λοιπόν, θα δοθεί για μία θέση στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

17.791 ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβλήθηκαν φέτος για εισαγωγή σε 4.171 θέσεις στα 120 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που λειτουργούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «Η διαρκής αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων συμβάλλουν στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθούν και διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε όλα τα σχολεία της χώρας, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια».

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου και η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια το Σάββατο 7 Μαΐου.

Τα τελευταία χρόνια οι θέσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία είναι περιζήτητες . ο υπουργείο Παιδείας, κατόπιν εισήγησης της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και σύμφωνης γνώμης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), ανακοίνωσε το χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων ως Πειραματικών Σχολείων από το σχολικό έτος 2022-2023, ορίζοντας την διασύνδεση μεταξύ τους καθώς και τις σχολικές μονάδες με κοινά Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια (ΕΠ.Ε.Σ.). Οι μαθητές που φοιτούν στις παραπάνω σχολικές μονάδες κατά τον χαρακτηρισμό τους εξακολουθούν να φοιτούν σε αυτές, εφόσον το επιθυμούν. Τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=

Ροή ειδήσεων

Advertisement