Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστροφή στη βάση-Σήμερα (7 μ.μ.) η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. με την κοινωνία αποτελεί καταλύτη για την εξέλιξη του κόμματος, το οποίο επιδιώκει να διαδραματίσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς. Σ’ αυτή την επανασύνδεση άλλωστε, επενδύει και ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στο πλαίσιο των περιοδειών του εν όψει και του συνεδρίου βρίσκεται από χθες στην Αχαΐα.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, όπου έγινε συζήτηση και για τη σταφιδική κρίση και τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με στελέχη της αυτοδιοίκησης στο Δημαρχείο Αιγίου στις 18:30 και επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Αιγίου, όπου συνομίλησε με επαγγελματίες και νέους.

Σήμερα, ο κ. Ανδρουλάκης θα βρίσκεται στην Πάτρα, όπου στις 11:30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην αγορά (σημείο εκκίνησης Ρήγα Φεραίου και

Γούναρη) και στις 12:30 θα κάνει δηλώσεις μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο στην

πλατεία Γεωργίου. Εν συνεχεία, στις 13:30 θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χρήστο Μπούρα και στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ξενοδοχείο Αστήρ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. δεν αποκλείεται να έχει επαφές με τοπικά στελέχη με αφορμή και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα, στον απόηχο και της συνεδρίασης της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, προχθές το απόγευμα.

Κατά τη συνεδρίαση ενημερώθηκε για το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής που εκδηλώνεται, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:

-Η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων θα είναι ανοικτή ως τις 8 Μαΐου και με βάση αυτές θα διαμορφωθεί το Μητρώο υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η συζήτηση στις νομαρχιακές επιτροπές, που θα εκλεγούν.

-Συντάχθηκε ο εσωτερικός κανονισμός και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Επιτροπής.

-Η Επιτροπή θα είναι σε συνεχή συνεδρίαση και υιοθετήθηκαν οι κανόνες και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, όπως αυτά ορίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων στοχεύει να έχει έτοιμη την εισήγησή της προς τον πρόεδρο και την ΚΠΕ εντός του Ιουνίου.

Η Επιτροπή επίσης επισημαίνει επί λέξει, «ότι ως τότε δεν υπάρχει καμία έγκριση υποψηφιότητας ή απόδοση χρίσματος σε κανέναν. Σκοπός είναι η διαμόρφωση ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που περιέγραψε επακριβώς ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής».

Θυμίζουμε πάντως, πως στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας υπάρχει η ιδιαιτεραιότητα της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν εκλέγεται χωρίς σταυρό.

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement