Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστροφή στη βάση-Σήμερα (7 μ.μ.) η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. με την κοινωνία αποτελεί καταλύτη για την εξέλιξη του κόμματος, το οποίο επιδιώκει να διαδραματίσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς. Σ’ αυτή την επανασύνδεση άλλωστε, επενδύει και ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στο πλαίσιο των περιοδειών του εν όψει και του συνεδρίου βρίσκεται από χθες στην Αχαΐα.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, όπου έγινε συζήτηση και για τη σταφιδική κρίση και τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με στελέχη της αυτοδιοίκησης στο Δημαρχείο Αιγίου στις 18:30 και επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Αιγίου, όπου συνομίλησε με επαγγελματίες και νέους.

Σήμερα, ο κ. Ανδρουλάκης θα βρίσκεται στην Πάτρα, όπου στις 11:30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην αγορά (σημείο εκκίνησης Ρήγα Φεραίου και

Γούναρη) και στις 12:30 θα κάνει δηλώσεις μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο στην

πλατεία Γεωργίου. Εν συνεχεία, στις 13:30 θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χρήστο Μπούρα και στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ξενοδοχείο Αστήρ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. δεν αποκλείεται να έχει επαφές με τοπικά στελέχη με αφορμή και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα, στον απόηχο και της συνεδρίασης της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, προχθές το απόγευμα.

Κατά τη συνεδρίαση ενημερώθηκε για το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής που εκδηλώνεται, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:

-Η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων θα είναι ανοικτή ως τις 8 Μαΐου και με βάση αυτές θα διαμορφωθεί το Μητρώο υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η συζήτηση στις νομαρχιακές επιτροπές, που θα εκλεγούν.

-Συντάχθηκε ο εσωτερικός κανονισμός και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Επιτροπής.

-Η Επιτροπή θα είναι σε συνεχή συνεδρίαση και υιοθετήθηκαν οι κανόνες και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, όπως αυτά ορίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων στοχεύει να έχει έτοιμη την εισήγησή της προς τον πρόεδρο και την ΚΠΕ εντός του Ιουνίου.

Η Επιτροπή επίσης επισημαίνει επί λέξει, «ότι ως τότε δεν υπάρχει καμία έγκριση υποψηφιότητας ή απόδοση χρίσματος σε κανέναν. Σκοπός είναι η διαμόρφωση ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που περιέγραψε επακριβώς ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής».

Θυμίζουμε πάντως, πως στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας υπάρχει η ιδιαιτεραιότητα της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν εκλέγεται χωρίς σταυρό.

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα χυθεί άπλετο φως»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μόνο σε θερινή ραστώνη δεν παραπέμπει το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, και αφότου έγινε το «μπαμ» με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.  Κυριακάτικα, και νωρίς το πρωί, ο Ιάσονας Φωτήλας έκανε σχετική παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Και η κυβέρνηση αυτό έχει σκοπό να κάνει, να ρίξει άπλετο φως σε όλη αυτήν την υπόθεση».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για άρση επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανατολικής Αιγιάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση και καθιστούν ασφαλέστερες τις μετακινήσεις στην Ανατολική Αιγιάλεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου που αφορά την άρση επικινδυνότητας επαρχιακού οδικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία, ιδιαίτερα στα ορεινά, έχουν εκδηλωθεί καθιζήσεις.
Οι εργασίες που εκτελούνται τμηματικά από την Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αχαΐας είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και γίνονται στην 17η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Αίγαι – Ζαρούχλα από την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου και δια Βεργοβίστας – Σελιάνας – Περιθωρίου», στην 18η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Ράχοβα προς Σαραντάπηχο» και στην 20η Επαρχιακή Οδό: «Παραλία Πλατάνου – Μέγα Σπηλαίου – Καλάβρυτα δια Άνω Πλατάνου, Καλαμιάς, Βουτσίμου και Κάτω Ποταμιάς» της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και οι κάτοικοι απολαμβάνουν ήδη βελτιωμένες μετακινήσεις επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο Βοηθός Περιφερειάρχη (με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Βούτσιμο στην ορεινή Ακράτα, όπως επίσης στην ορεινή Αιγείρα τους οικισμούς Βελλα, Συνεβρό, Εξοχή και Όαση, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί σε Περιθώρι και Σελιάνα.
Το έργο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ και αφορά σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα και των πρανών, καθώς και σε αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, επέκτασης τεχνικών έργων και άλλων συναφών εργασιών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαζί με τους Μπλε»

Την προσεχή Πέμπτη στις  21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας συνεχίζει το ξεχωριστό καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, «Μαζί με τους Μπλε», την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού, του Δήμου Αιγιαλείας.

Το συγκρότημα των «Μπλε» δε χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να συνεπαίρνει το κοινό με τη φωνή, την ερμηνεία της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία σε κάθε συναυλία!

Οι «Μπλε» με επτά albums και ένα διπλό bestoff στο ενεργητικό τους, με πολλά τραγούδια που είναι πλέον διαχρονικά, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο ιδιαίτερος τρόπος τους και η δυναμική σκηνική τους παρουσία αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη και εκρηκτική παράσταση.

Στις αποσκευές τους θα έχουν τραγούδια αγαπημένα όπως, «Τον ίδιο το θεό», «Δεν θέλω να μιλάς», «Πιάνω φωτιά», «Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Φοβάμαι» καθώς και άλλες επιτυχίες, τραγούδια που άφησαν ιστορία και ξυπνούν μνήμες από τα νεανικά μας χρόνια.

Στόχος της Περιφέρειας είναι όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, να μπορέσουν να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μερικούς από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες και εκδηλώσεις που θα αφήσουν εποχή. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα