Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου Moonshot του Άλμπερτ Μπουρλά: «Όλος ο πλανήτης θα του οφείλει το εμβόλιο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Έλληνα επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, με τίτλο Moonshot, στο Μέγαρο Μουσικής, βρέθηκε και μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την χαρά του που κλήθηκε να βρεθεί στην παρουσίαση της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου του κ. Μπουρλά και μάλιστα κοιτάζοντας προς το ακροατήριο και αναφερόμενος στην επιχείρηση «Ελευθερία» κατά του κορονοϊού είπε: «Χαίρομαι που βλέπω στο ακροατήριο όσους είχαν μια σημαντική συμβολή στην επιχείρηση «Ελευθερία» και έδωσαν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια με πρώτο και πιο σημαντικό το εμβόλιο της Pfizer».

Αναφερόμενος στο βιβλίο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα δυο συναισθήματα που προκαλεί στον αναγνώστη είναι η ικανοποίηση αλλά και το αίσθημα ανακούφισης και ανακαλύπτει μέσα από αυτό, την κούρσα των επιστημόνων για την ανακάλυψη ενός εμβολίου και διαπιστώνει ότι οι αλλεπάλληλες μάχες που εδωσαν οι επιστήμονες για τον κορονοιό άξιζαν τον κόπο. «Οι επιστήμονες νίκησαν τον κίνδυνο, νίκησαν το φόβο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Περιέγραψε το βιβλίο «Moonshot» ως ένα χρονικό με το βλέμμα της προσωπικής μαρτυρίας που παράλληλα θυμίζει αστυνομικό μυθιστόρημα.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι όπως κάνει κάθε καλό μυθιστόρημα έτσι και αυτό φωτίζει πολλές πλευρές, τις συνεννοήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες ανά τον κόσμο αλλά και τις μοναχικές στιγμές του συγγραφέα.

Για τον ίδιο τον Άλμπερτ Μπουρλά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με την ευθύτητα της γραφής του κατάφερε να κάνει τον ίδιο να ξαναζήσει αγωνίες του πρόσφατου παρελθόντος και μάλιστα τόνισε ότι πάντα έβρισκε χρόνο να απαντά στα μηνύματά του και να τον ενημερώνει για την εξέλιξη των ερευνών.

Αναφερόμενος στην Κομισιόν χαρακτήρισε τολμηρή και γενναία την απόφαση να αγοράσει το εμβόλιο συνολικά μη διαχωρίζοντας τις πλούσιες από τις φτωχές χώρες.

Αναφερόμενος μάλιστα στους συνεργάτες του Άλμπερτ Μπουρλά, είπε ότι πολλοί αυτοί που βοήθησαν αφανώς σε αυτή την επιτυχία. «Η ομαδικότητα είναι το μυστικό της επιτυχίας αλλά και η ευγένεια και η αναγνώριση είναι η προϋπόθεση για να δουλέψει καλά η όποια ομάδα».

Για τον επαγγελματία Μπουρλά, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει την αυτοπεποίθηση του ηγέτη, διορατικό πνεύμα, ένας άνθρωπος που όπως είπε: «Σπούδασε, διεκδίκησε τα όνειρά του πέρα από τα σύνορα και κατάφερε ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη να γίνει διευθύνων σύμβουλος σε μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο».

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σημείωσε ότι ο ίδιος ο κ. Μπουρλά, κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ, βάζοντας στην άκρη ζητήματα προσωπικών εγωισμών σε μια ανακάλυψη να συνεργαστεί η Pfizer με την Biontech. «Αυτό είναι κάτι που όχι μόνο η επιστήμη αλλά όλος ο πλανήτης θα του το οφείλει», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι Ελληνάρας»

«Δεν ξεχνά τις ρίζες του. Είναι Έλληνας στην ψυχή, Ελληνάρας θα τολμούσα να πώ. Και δεν ξέχασε και την πόλη του και δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον για δημιουργία κέντρου ψηφιακής τεχνολογίας», είπε επίσης ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι με αυτή την κίνηση πολλοί νέοι επέστρεψαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Κάνοντας επίσης αναφορά στην σημερινή κρίση, την ενεργειακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το βιβλίο περιγράφει πως υπερβήκαμε την κρίση. «Εν μέσω διεθνούς οικονομικής καταιγίδας δείχνει πως τα πιο δύσκολα εμπόδια ξεπερνιούνται με σχέδιο». Μάλιστα σημείωσε ότι η φράση: «Η τύχη δεν ευνοεί τους απροετοιμαστους, ταιριάζει με την υγειονομική κρίση αλλά και την τρέχουσα οικονομική αναταραχή».


Ροή ειδήσεων

Advertisement