Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μια ιστορία 118 ετών σε ένα λεύκωμα – Εκδήλωση – παρουσίαση του Εμπορικού Συλλόγου και της ΕΣΕΕ στο Θέατρο «Απόλλων»

Published

on

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων αλλά και εμπόρων της Πάτρας, παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου το λεύκωμα με τίτλο «Η Ιστορία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας» που καταγράφει στιγμές της πολυσήμαντης διαδρομής του αιωνόβιου και πλέον πρωτοβάθμιου σωματείου των εμπόρων, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών προκειμένου να αποτυπωθεί η σημαντική συνεισφορά των εμπόρων στην ιστορία της πόλης αλλά και στον συνδικαλιστικό κλάδο της χώρας. Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα από τον Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο, πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας και τον Γιώργο Βαγενά, πρόεδρο Ο.Ε.ΕΣ.Π. Στη συνέχεια μίλησε ο Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος ΕΣΕΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξιοσημείωτη διαδρομή του εμπορικού και εισαγωγικού συλλόγου της Πάτρας. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Χαράλαμπο Μπονάνο, αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, ενώ λόγω ανηλειμμένων υποχρεώσεων δεν κατόρθωσε να παραστεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Στην εκδήλωση έγινε προβολή βίντεο του λευκώματος. Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση του ιστορικού Λευκώματος, «Η Ιστορία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας» από τον Κώστα Ελευθερίου, επιστημονικό συνεργάτη ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ και τον επίκουρο καθηγητής, ΔΠΘ και Βαγγέλη Αγγελή, δρ. ιστορικό, Αρχεία Εμπορίου του ΙΝΕΜΥ –ΕΣΕΕ. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Ροδίτης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement