Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ψάχνουν και για δεύτερη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, ειδικοί εκτιμούν ότι η κεταμίνη πιθανότατα δεν είναι η μοναδική ουσία που χορηγήθηκε στο 9χρονο κορίτσι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια Φαρμακολογίας, κ. Χρυσάνθη Σαρδέλη, μιλώντας στην χθεσινή εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλης, αποκάλυψε ότι η κεταμίνη -που βρέθηκε σε υψηλά ποσοστά στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας- αλληλεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.

«Ένα από τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί για επιληπτικές κρίσεις, γνωρίζουμε ότι αλληλεπιδρά με την κεταμίνη αυξάνοντας τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή και τελικά επιπλοκές όπως αυτή που είδαμε». «Το παιδί λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας» συμπλήρωσε.

Εξήγησε μάλιστα ότι «όσο περισσότερα φάρμακα παίρνει κάποιος, ειδικά τα παιδιά, αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν βάσει των στοιχείων από το ιατρικό ιστορικό. Το μόνο φάρμακο που βρέθηκε και δεν είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο ήταν η κεταμίνη».

Η κ. Σαρδέλη μάλιστα διαβεβαίωσε η δημοσιογράφο ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες για την ανεύρεση πρόσθετης ουσίας στην Τζωρτζίνα. Γίνονται εξετάσεις και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν δια της ιατροδικαστικής οδού, κατέληξε

Στην εκπομπή μίλησε και η προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, κ. Ελένη Ζαγγελίδιου η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά έφυγαν, αλλά έμειναν πίσω τους στοιχεία. Μείνανε στοιχεία από τα όργανα των παιδιών, ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν και βιολογικά δείγματα».

Η ίδια ανέφερε πως υπάρχουν κοινά ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στην Μαλένα και την Τζωρτζίνα, καθώς το εργαστήριο που ερεύνησε τον πρώτο θάνατο ερεύνησε και τον τρίτο θάνατο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement