Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

Ο Ευστάθιος Βάρης έχει στις… αποσκευές του εδώ και λίγο καιρό την πρώτη «Αχαϊκή Pilsner»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο μύθος της αυθεντικής ξανθιάς, της αναζωογονητικής μπύρας «Pils» που κερδίζει τον ουρανίσκο -μια ιστορία μιας επανάστασης για την ζυθοποιία στην Ευρώπη- αναβίωσε στην Πάτρα από την εταιρεία «Vasta» η οποία αποτυπώνει τα αρχικά του εμπνευστή και δημιουργού της Ευστάθιου Βάρη.

Με αφετηρία τις παρυφές του Παναχαϊκού και τους πειραματισμούς για μια home made μπύρα ο Ευστάθιος Βάρης έχει στις… αποσκευές του εδώ και λίγο καιρό την πρώτη «Αχαϊκή Pilsner» μετά τη διάκρισή της στον φετινό διαγωνισμό «Home Brew Challenge 2021». Στο διαγωνισμό της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων, «Νήσος», καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.
Μια τιμητική διάκριση για έναν πατρινό δημιουργό ο οποίος ανοίγει πλέον τα φτερά του πλασάροντας δυναμικά στην αγορά την «Αχαϊκή Pilsner».
«Όπλο» του τα μοναδικά χαρακτηριστικά γεύσης της “Vasta Beer”, αρώματα βύνης και λυκίσκων και στόχος να βρεθεί το προϊόν στα σωστά σημεία και να κερδίσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο!
Η προσπάθεια για την γέννηση της αυθεντικής «Αχαϊκή Pilsner» ξεκίνησε το 2011 από την παρέα του Στάθη στην Καρυά. Το όνειρο του μεγάλωσε, ανδρώθηκε και δυνάμωσε με βάση το μεράκι και την επιμονή, στοιχεία απαιτούμενα για να φτάσει πλέον στο επιθυμητό επίπεδο: Να πετάξει σε όλη τη χώρα, με αφορμή και την βράβευσή του στο «Tinos Homebrew Challenge 2021».
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Διαβλέποντας εδώ και χρόνια την τάση που είχε δημιουργηθεί για κατανάλωση σπιτικής και τοπικής μπίρας από μικρές ζυθοποιίες, ακόμα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να κάνει το όνειρο πράξη, προχώρησε αρχικά στην αγορά νέων μηχανημάτων. Μετατράπηκε έτσι σε home brewer, μια «σπιτική επαγγελματική ταυτότητα» που αποτέλεσε το πρώτο διαβατήριο για την εξωστρέφεια. Για την πρόσφατη βράβευση που μετέτρεψε οριστικά το χόμπι σε επάγγελμα, το μεράκι σε διακεκριμένη παραγωγή.
«Ο Ζύθος, σημαίνει μπίρα και ποίηση, σημαίνει δημιουργία. Επιστήμη αλλά και μυστηριακή τελετουργία. Οι ύλες, που αλλάζουν καταστάσεις, ζυμώνονται βράζουν και μεταμορφώνονται από μία ουσία σε άλλη, σε ζύθο .Αυτό που κάνει αυτή την μπίρα να ξεχωρίζει είναι η επίγευση που αφήνει και η τεχνική που διαφέρει από αυτή που συναντάμε στις κοινές μπίρες» εξηγεί.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η διάκρισή μπύρας του μέσα από τον διαγωνισμό του έδωσε την δυνατότητα να παράγει και να εμφιαλωσει την πρώτη του μπύρα στις εγκαταστάσεις της Νήσος στην Τήνο. «Η εμφιάλωση της δικής μου μπύρας ήταν κάτι που είχα ήδη προγραμματίσει να υλοποιήσω, ωστόσο η διάκρισή μου στον συγκεκριμένο διαγωνισμό μου άνοιξε τον δρόμο για να το υλοποιήσω νωρίτερα», λέει.
Για το άμεσο μέλλον η επιθυμία του είναι να μπορεί κάποιος να βρει την μπίρα του σε επιλεγμένα εστιατόρια και να την επιλέγει για να την γευτεί μαζί με ένα ωραίο πιάτο. Να σερβίρεται σε ένα ιδιαίτερο ποτήρι ώστε να βγάζει τα αρώματα και τις επιγεύσεις της.
Για τις ανάγκες της πρώτης του εμφιαλωμενης μπυρας ο ίδιος προχώρησε στην δημιουργία της ζυθοποιίας Vasta Beer, φέρνοντας στην αγορά μία german pilsner.
Η «Vasta Beer» κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην αχαϊκή πρωτεύουσα, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της σε συνθήκες αγοράς.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement