Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα στοιχεία στο «μικροσκόπιο»

Ραγδαίες και σοκαριστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της Πατρινής οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου

Published

on

 

 

Ανοίγει η βεντάλια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη καθώς επιταχύνονται εξελίξεις και αποκαλύψεις που αναμένονται να είναι ακόμα πιο ραγδαίες.

Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να φτιάξουν ένα – ένα τα κομμάτια του παζλ και να φθάσουν στο σημείο να «δέσουν» τα πρόσωπα που είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα που έχει συντρίψει την ελληνική κοινωνία.

Στο επίκεντρο βρίσκονται πρόσωπα, τα οποία σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και να εισφέρουν στην έρευνα για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Επίσης, στοιχεία περιμένουν οι αρχές από τα ηλεκτρονικά μέσα που κατασχέθηκαν προχθές από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, όπως το λαπ τοπ, ένα κινητό τηλέφωνο και μια τηλεόραση τύπου Smart καθώς επίσης 50 ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στο σπίτι και κατασχέθηκαν, μαζί με βιβλία (της Αγγελικής Νικολούλη και του Πάνου Σόμπολου) και ζωγραφιές που αποδίδονται στην Τζωρτζίνα, σε μια προσπάθεια μήπως αντλήσουν κάποιο επιπρόσθετο στοιχείο.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Εκτός της “θανατηφόρας” κεταμίνης, ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της 9χρονηγς Τζωρζίνας οι ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη, οι οποίες σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις της ανάνηψης. Οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν μπει στο «στόχαστρο» των Αρχών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

Το γεγονός εξάλλου, αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής η δημοσιογράφος – ερευνήτρια Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» στο Mega όπου μίλησε η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας Θεσσαλονίκης και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κεταμίνη, που βρέθηκε σε υψηλά ποσοστά στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλληλεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού. Σε ερώτηση για το αν ερευνούν και πρόσθετη ουσία στην Τζωρτζίνα, η ίδια απάντησε θετικά και είπε ότι γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή «υπάρχει τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα τα ανακοινωθούν δια της ιατροδικαστικής οδού».

Από την πλευρά της, η Ελένη Ζαγγελίδιου, προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης ανέφερε πως η έρευνα συνεχίζεται. «Πιθανότατα να έρθουν στο φως και άλλα ευρήματα», είπε. Επίσης, στην εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι ίσως υπάρχουν κοινά ευρήματα στη Μαλένα, στο αδερφάκι της Τζωρτζίνας. «Μπορεί τα παιδιά να έφυγαν, αλλά άφησαν πίσω τους στοιχεία», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Με ενδιαφέρον αναμένεται, το προσεχές δεκαήμερο, από την άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών που εξετάζει τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών υπό τον ιατροδικαστή Νίκο Καρακούκη και το πόρισμα για τη Μαλένα, το πρώτο παιδί που έφυγε από τη ζωή. Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα ζήτησε με έγγραφό της προς την Εισαγγελία Πατρών να καταθέσει για την υπόθεση καθώς η ίδια είχε διενεργήσει την νεκροψία – νεκροτομή στην μικρή Ίριδα, το μόλις 7 μηνών βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του, τον περασμένο Μάρτιο.

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ

Η Εισαγγελική Αρχή της Πάτρας είχε ζητήσει να ληφθούν καταθέσεις από τους ιατροδικαστές,  τους παθολογοανατόμους και τους νεκροτόμους και των τριών παιδιών, ενώ την περασμένη Πέμπτη, μια μέρα μετά τη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας η Εισαγγελία Αθηνών επικοινώνησε με την Εισαγγελία Αθηνών ζητώντας να συσχετιστούν οι δύο δικογραφίες.

ΛΕΩΝ: «ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ»

Για μια δεμένη υπόθεση με στοιχεία αδιαμφισβήτητα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Ο κ. Λέων τόνισε ότι αναμφίβολα η κεταμίνη ήταν ξεκάθαρα η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Προσέθεσε, δε, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν και τα ευρήματα των άλλων δύο θανάτων, της Μαλένας και της Ίριδας. «Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα», επεσήμανε.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι στο πρώτο παιδί, τη Μαλένα, μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να μην έδειξαν κάτι, όμως υπάρχει επιβεβαιωμένος μηχανισμός θανάτου.

Για το δεύτερο παιδί, την μικρή Ίριδα ανέφερε ότι πρέπει να ερευνηθεί και η θεία (η αδελφή της 33χρονης) καθώς φέρεται να ήταν εκεί την ώρα του θανάτου.

Σημαντικό στοιχείο αποτελούν τα πανάκια που βρέθηκαν και στο μωρό και στην 3,5 ετών Μαλένα. Ο κ. Λέων εξήγησε πως για να βρεθεί αίμα πάνω στο πανάκι, σημαίνει ότι ήταν εντός της στοματικής κοιλότητας. Τέλος, είπε ότι αναμένεται να έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως τόσο για τα άλλα δύο παιδιά όσο και για την Τζωρτζίνα.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως στο κάδρο των ερευνών θα βρεθεί και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς που τους είχε παραχωρήσει το σπίτι για να μένει η οικογένεια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement