Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Επί τάπητος πρόταση επέκτασης του αρδευτικού δικτύου της Λιμνοδεξαμενής Ντασκά στον Δήμο Ερυμάνθου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022 με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Συμβούλου/Βοηθού Περιφερειάρχη Παναγιώτη Σακκελλαρόπουλου, υπευθύνου για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων εντός των ορίων της Π.Ε. Αχαΐας, με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση επέκτασης του αρδευτικού δικτύου της ΛιμνοδεξαμενήςΝτασκά στον Δήμο Ερυμάνθου και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.1: «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Στη διάρκεια της συζήτησης καθορίστηκε το πλαίσιο των απαιτούμενων ενεργειών όλων των εμπλεκομένων, βάσει των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση στήριξης για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου με δυνητικό δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρήςαναφέρθηκε στη αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου που αφορά στην επέκταση του αρδευτικού δικτύου της ΛιμνοδεξαμενήςΝτασκάτονίζοντας: «Πρόκειται για ένα μεγάλο αρδευτικό έργο πνοής στον Δήμο Ερυμάνθου που η λειτουργία του εδώ και αρκετά χρόνια έχει συνεισφέρει σημαντικά στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο του αγροτικού μας πληθυσμού. Με την επέκταση του αρδευτικού δικτύου και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος άρδευσης θα εξυπηρετηθούν περισσότερες εκτάσεις, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων»και συγχρόνως ευχαρίστησε τον κ. Σακελλαρόπουλο για την αμέριστη υποστήριξή του.

Από την πλευρά του ο κ. Π. Σακελλαρόπουλος δήλωσε: «Η Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι στην Περιφέρειά μας ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, με υψηλής διατροφικής αξίας αγροδιατροφικά προϊόντα. Οφείλουμε λοιπόν να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και πόρους».

Παρόντες από πλευράς του Δήμου Ερυμάνθου, ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΛιμνοδεξαμενήςΝτασκάΣοφία Ταλαγάνη και η Γενική ΓραμματέαςΕλένη Γκοτσοπούλου. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Γουναρόπουλος και ο Αντώνης Δημητρόπουλος, καθώς και ο Γιώργος Καλαντζόπουλος Προϊστάμενος του Τμήματος Υλοποίησης της Τεχνικής Υποστήριξης ΠΑΑ της ΔΑΟ ΠΔΕ, η Χαρά Καραμπούλα από την ΔΑΟΚ Π.Ε. Αχαΐας και ο Κωνσταντίνος Βήτας από την ΔΑΟΚ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τροχαίο με έναν τραυματία στην Μεσολογγίου-Ι.Χ εμβόλισε δίκυκλο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ελαφρά τραυματίας, ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης.

Ι.Χ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος,

εμβόλισε δίκυκλο, και στη συνέχεια “καβάλησε” το πεζοδρόμιο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν κάποιος πεζός και από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα