Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δικηγόρος Ρούλας: Αισθάνεται προδομένη από τον Μάνο – Δεν της απαντά ούτε στο τηλέφωνο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται από το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού κρίθηκε προφυλακιστέα μετά τη μαραθώνια απολογία της στην ανακρίτρια, είναι πια σαφές πως οι γονείς των τριών άτυχων κοριτσιών από την Πάτρα έχουν περάσει σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Αυτό εξάλλου άρχισε να φαίνεται ήδη από την σύλληψη της 33χρονης την περασμένη Τετάρτη, με τον εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνο Δασκαλάκη, αρχικά να «εξαφανίζεται» λόγω… σοκ και, στη συνέχεια, να αρχίζει να αποστασιοποιείται από την μητέρα των παιδιών του – την οποία πριν την σύλληψη στήριζε με θέρμη – κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο πατέρας των κοριτσιών σκοπεύει να στηρίξει τις κατηγορίες εναντίον της συζύγου του.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της 33χρονης, κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν η πελάτισσά του σκοπεύει τελικά να υποβάλει αίτηση διαζυγίου, όπως ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος είχε κάνει γνωστό τις προηγούμενες μέρες.

«Την Κυριακή, μου δήλωσε την επιθυμία της να ζητήσει τη λύση του γάμου της, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ίδια, δεν έχει την ηθική συμπαράσταση του συζύγου της, τον οποίο καλεί στο τηλέφωνο και εκείνος δεν απαντάει», είπε ο κ. Παπαδόπουλος σχετικά με την αίτηση διαζυγίου που θέλει να καταθέσει η 33χρονη.

«Είδαμε μία μεταστροφή, η οποία έγινε κυριολεκτικά μέσα σε μία νύχτα», προσέθεσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σημειώνοντας: «όταν μέχρι και την πρώτη μέρα της σύλληψής της, είχαν συνεχή και διαρκή επικοινωνία».

Στην επισήμανση του Νίκου Ευαγγελάτου, πάντως, πως μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, εκείνη εξακολουθεί να σκέφτεται και να μιλά για τον Μάνο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Αισθάνεται απογοητευμένη, την έχει πληγώσει η στάση του, μου έχει ζητήσει να το δημοσιοποιήσω, αυτό προσδιορίζει και την αντίδρασή της. Αισθάνεται προδομένη».

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για μια δύσκολη υπόθεση.

«Είναι μια υπόθεση με τεράστιο νομικό, επιστημονικό και κοινωνικό ενδιαφέρον. Τη χειριζόμαστε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα από την αρχή. Προσπαθούμε να κινηθούμε με βάση τα συμφέροντα της εντολέως, είναι υπερασπιστικό καθήκον».

Και συμπλήρωσε: «Θα αναζητήσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θέτει η κατηγορουμένη και, αυτές που θα λάβουμε, θα τις αξιολογήσουμε και θα τις θέσουμε και στην κρίση της κοινής γνώμης».

Ο συνήγορος της 33χρονης σημείωσε ότι το κρίσιμο ερώτημα, αν τελικά το παιδιατρικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα είχε κεταμίνη, δεν έχει απαντηθεί:

«Μέσα από τη δικογραφία δεν έχουμε συγκεκριμένη απάντηση, αν πράγματι τελικά η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπήρχε ή υπάρχει διαθέσιμη στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού. Έχουμε υποβάλει αίτημα, ώστε να ερωτηθεί εγγράφως από την ανακριτική αρχή το νοσοκομείο και να απαντήσει εγγράφως στο ερώτημα με ένα ναι ή ένα όχι».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλος, «θέση της δεν είναι ότι το παιδί το σκότωσαν οι γιατροί. Η θέση της είναι ότι ‘δεν μπορώ να εξηγήσω πώς βρέθηκε αυτή η ουσία κατά την τοξικολογική εξέταση’ και η μόνη εκδοχή που μπορώ να δώσω σαν πιθανή να έχει συμβεί, είναι να έχει χορηγηθεί από τους γιατρούς που επιχειρούσαν την ανάνηψη του παιδιού».

«Κρίσιμη η δικογραφία της Τζωρτζίνας»
«Η κρίσιμη δικογραφία είναι της Τζωρτζίνας, γιατί είναι η περίπτωση από την οποία ξεκίνησε η έρευνα και από την οποία κινήθηκαν οι υποψίες. Αν προκύψουν κάποια στοιχεία που θέτουν αμφιβολίες για την τύχη που είχε το 9χρονο κοριτσάκι, ενδεχομένως θα αλλάξουν τα δεδομένα και για τα άλλα παιδιά», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Μία στο εκατομμύριο, αν έχει βάση κάτι από αυτά που λέει αυτή η γυναίκα, αξίζει να διαθέσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να το δούμε», ανέφερε μάλιστα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Φανταστείτε μια χαροκαμένη μητέρα που έχει χάσει τρία παιδιά, να έχει βρεθεί σε θέση κατηγορουμένης και να έχει προφυλακιστεί. Εφόσον λέει κάποια πράγματα, θα πρέπει να την ακούσουμε και να ελέγξουμε αν επιβεβαιώνονται ή όχι».

IN.GR


Ροή ειδήσεων

Advertisement