Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προφυλακιστέα μετά από μαραθώνια απολογία-Πώς επιχείρησε να απαντήσει στο βαρύ κατηγορητήριο 

Published

on

Προφυλακιστέα κρίθηκε, αργά χθες το βράδυ, μετά από μαραθώνια απολογία, με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η ανακρίτρια πρότεινε την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης και βρήκε σύμφωνο τον εισαγγελέα Γιώργο Πολυκράτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μεταφερθεί στη VIP πτέρυγα και όχι στη γυναικεία, για λόγους ασφαλείας ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα προαυλίζεται μόνη της.

Η 18η τακτική ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα διέταξε την προσωρινή κράτηση της 33χρονης, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, χορηγώντας της την τοξική ουσία κεταμίνη σε μεγάλη ποσότητα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που της αποδόθηκε για την αποτρόπαιη και φρικτή δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας, αρνήθηκε τα πάντα και δήλωσε αθώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στον «Σκάι», η φερόμενη ως δράστιδα του στυγερού εγκλήματος, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, αρνήθηκε ως το τέλος την εμπλοκή που της αποδίδεται στη δολοφονία του παιδιού της και με γραπτό υπόμνημα, επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη γι αυτό έχουν οι θεράποντες γιατροί.
«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ»
Σε ερωτήσεις της ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο,όταν πήγε με το παιδί στο Παίδων, απάντησε ότι δεν ζήτησε μονόκλινο, διότι το παιδί ως τετραπληγικό το εδικαιούτο.
Η ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΚΛΟΠΕΣ
Παράλληλα για τις ερωτήσεις, αν έχει κάμερα στο θάλαμο, απάντησε, ότι το έκανε διότι παλιότερα είχε πέσει θύμα κλοπής.
Επίσης για την ψυχρότητα που επέδειξε μετά το θάνατο του παιδιού της, έδωσε την εξήγηση ότι ήταν μια χαροκαμένη μάνα, ενώ για τη φράση της «το μεγάλο επεισόδιο τώρα θα το κάνει» που είπε για την 9χρονη όπως καταθέτουν οι γιατροί, ανέφερε ότι το είπε για να είναι οι γιατροί προσεκτικοί.
Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ
Κατά πληροφορίες μίλησε εκτενώς για τη σχέση με τον σύζυγό της χωρίς ωστόσο να πει κάτι ποινικά αξιόλογο σε βάρος του.
Επίσης αναφερόμενη στον θάνατο των άλλων δύο παιδιών ισχυρίστηκε ότι για τον θάνατο της Μαλένας είχε κάνει μήνυση, κάτι που δεν θα σήμαινε ότι ήταν δολοφονία.
ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, που κράτησε πέντε ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα της, ενώ σε δεκάδες ερωτήσεις που βασίστηκαν στα δεδομένα του κατηγορητηρίου απάντησε αρνητικά.
Η ΚΕΤΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Ο ισχυρισμός της για λάθος των γιατρών με τη χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δεμένο, όπως εκτιμούν οι δικαστικές αρχές, κατηγορητήριο, που στηρίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά ευρήματα και σε πάνω από 70 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που περιέθαλψαν κατά καιρούς το άτυχο παιδάκι.
ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Στην παραπάνω θέση απάντησε ο Εμμανουήλ Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων, σε δηλώσεις του, αναφέροντας ότι ουδέποτε οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.
Ο διοικητής του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύθηκε η άτυχη 9χρονη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι η συγκεκριμένη ουσία, η οποία εξετάζεται αν οδήγησε στον θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν χορηγήθηκε ούτε αυτούσια ούτε συστατικό της.
ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Επίσης σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Live News επίσης, η προσωρινή άρση απορρήτου που είχε γίνει από τις Αρχές τόσο στη Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και σε πρόσωπα του κοντινού της περιβάλλοντος, η 33χρονη έψαχνε στο Google «ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν».
Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η μητέρα των τριών παιδιών έκανε αυτές τις αναζητήσεις. Μέσα στις ουσίες που ανακάλυψε, ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και η κεταμίνη.
Οι ηλεκτρονικές συσκευές θα περάσουν από «κόσκινο», όπως έγραψε από χθες η «Γ».
ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ
Η μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έγινε χθες το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια την αποδοκίμασαν και ορισμένοι κινήθηκαν σε βάρος της με απειλητικές διαθέσεις.
Το «βαρύ» κατηγορητήριο στηρίζεται σε δύο τοξικολογικές εξετάσεις σε εργαστήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης που δεν καταλείπουν αμφιβολία ότι ο θάνατος της 9χρονης προήλθε από χορήγηση πολύ μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, που δόθηκε στο παιδάκι από την ίδια την μητέρα του.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement