Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων-Συνεχίζεται η πολιτική μάχη ανάμεσα σε Φαρμάκη και Κατσιφάρα για το έργο στο Καλέντζι

Published

on

Καλά κρατεί ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ πρώην και νυν Περιφερειαρχών για το έργο ανάπλασης της οικίας Παπανδρέου στο Καλέντζι.
Στον απόηχο της πρώτης δήλωσης Κατσιφάρα για παλινωδίες και καθυστερήσεις, ο κ. Φαρμάκης απάντησε κάνοντας λόγος για «μόνιμη και “γραφική” εμμονή σε “μονοπώλια προοδευτικότητας” και ιδιοκτησιακή αντίληψη των έργων εκ μέρους του κ. Κατσιφάρα».

Όπως ανέφερε «αντί να χαίρεται για την υπογραφή της σύμβασης και την εκκίνηση των έργων ανάπλασης της οικίας Παπανδρέου στο Καλέντζι, αφού άλλωστε αφορά και τον τόπο καταγωγής του, με περισσή μικρότητα καταφεύγει σε ανερμάτιστες κατηγορίες για δήθεν παλινωδίες, καθυστερήσεις και “καπηλείες έργων”.

Πήραμε ένα “έργο-ταμπέλα” και αποδίδοντας νόημα στην έννοια της συνέχειας και της συνέπειας που πρέπει να έχει η διοίκηση, το μετατρέψαμε σε πραγματικό έργο!
Και αυτό θα έπρεπε να κάνει χαρούμενο τον κ. Κατσιφάρα, όπως μας κάνει όλους».

Ο κ. Κατσιφάρας όμως, ανταπάντησε λέγοντας πως «ο κύριος Φαρμάκης ξεπέρασε και τον εαυτό του αλλά τα ερωτήματα είναι εδώ και είναι αμείλικτα: Έργο “ταμπέλα” χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα; Πως αλήθεια κύριε Φαρμάκη τον Οκτώβριο του 2019 (επί Νέας Δημοκρατίας) πήρε ΣΑΕΠ το έργο; Εάν πραγματικά ήταν έργο “ταμπέλα”, πώς δεν απεντάχθηκε; Γίνεται σαφές πλέον κύριε Φαρμάκη γιατί αργήσατε 2 χρόνια να ολοκληρώσετε τις απαραίτητες μελέτες εφαρμογής, ώστε να προκύψουν τα τεύχη δημοπράτησης. Γιατί απλά εσείς και κανένας άλλος δεν έχετε ούτε τη γνώση, ούτε το όραμα αλλά ούτε και την αποφασιστικότητα για να παράξετε οτιδήποτε δημιουργικό εκτός από φωτογραφίες με τους ομογάλακτούς σας».

Και η αντιπαράθεση συνεχίζεται, καθώς χθες το απόγευμα απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, παρουσιάζοντας αναλυτικά όλα τα στοιχεία από τον φάκελο του έργου με την επισήμανση πως «το έργο εντάχθηκε το 2019, αλλά δεν είχε γίνει το σύνολο των ενεργειών ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί. Ειδικότερα, ήταν απαραίτητο στην Προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΠΔΕ και Δήμου Ερυμάνθου να συμπεριληφθεί και το υπουργείο Πολιτισμού (1), επομένως χρειάστηκε να υπογραφεί νέα, όπως επίσης απαραίτητο ήταν να ανατεθούν σε τεχνικούς συμβούλους στατικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες (3). Συμπερασματικά ένα έργο που εντάχθηκε το 2019, δημοπρατήθηκε στα τέλη του 2021».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement