Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στους δρόμους για την ακρίβεια-Αύριο η 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει» είναι το κεντρικό σύνθημα της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν για αύριο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να κατέβουν στους δρόμους.

Στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, στην οδό Κολοκοτρώνη με αιτήματα, την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κ.α.
Στην απεργία έχουν ανακοίνωση ήδη τη συμμετοχή τους εκτός από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής που θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της ΟΕΒΕΣΝΑ, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο οποίος «συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια που έχει κατακλύσει την αγορά, ιδίως των τιμών ενέργειας και καυσίμων η οποία έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο», η Συντεχνία Αρτοποιών Πάτρας αναφέροντας «συνεχίζουμε δυναμικά, με όλο τον λαό συμμετέχουμε μαζικά στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 6 Απρίλη 10:30 στο Εργατικό Κέντρο στην Πλ. Όλγας! Για να βροντοφωνάξουμε: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας! Κάτω η ακρίβεια και οι φόροι!
Όλους μας απασχολεί το ίδιο ερώτημα “θα τα βγάλω πέρα σε αυτές τις συνθήκες;”. Η καθημερινή προσπάθεια με τη δουλειά μας δεν αρκεί. Τους κόπους μας τους καταπίνει η ακρίβεια, η φορολογία και τα χρέη».
Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις σε ενέργεια, αγαθά και ενοίκια δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο το οποίο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας και διεκδικούμε, αυξήσεις στους μισθούς μας, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, συνέχεια σε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για όλα τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, στοχευμένα εκπαιδευτικά–παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο, κ.α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement