Μαγειρική
Μπουρεκάκια με μαρμελάδα πορτοκάλι, σοκολάτα και χαλβά
Δημοσιεύθηκε
2 έτη πρνστις
Υλικά (για 12 κομμάτια)
6 φύλλα κρούστας
σησαμέλαιο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
200 γρ. χαλβά του μπακάλη με κακάο, σπασμένο με πιρούνι
4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
ή γλυκό κουταλιού λιωμένο, με λίγο από το σιρόπι του
75 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κακάο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώνετε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον χαλβά με τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Παίρνετε μία-μία τις λωρίδες των φύλλων και, αφού τις αλείψετε με λίγο λάδι, βάζετε στο κάτω μέρος τους μια κουταλιά γέμιση. Φέρνετε από αριστερά και δεξιά το φύλλο να καλύψει τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Αραδιάζετε τα μπουρεκάκια στη λαμαρίνα και ψήνετε στον φούρνο να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε τα μπουρεκάκια να κρυώσουν. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη και κακάο.
Σχετικά θέματα
Στα ύψη οι τιμές σε σοκολάτα και πασχαλινά αυγά – Το ράλι στο κακάο ξεπερνά μέχρι και το bitcoin
Σαρακοστή: Ακριβότερος ο χαλβάς φέτος έως και 46,2% – Σε τι τιμές θα κυμανθεί η λαγάνα
Κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα
Ήρθε το τέλος για την ακριβή σοκολάτα; – Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι βιομηχανίες
Μπράουνις με ταχίνι και χαλβά
Το ρίξιμο της σοκολάτας δίνει μια γοητεία…