Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Χυλοπίτες ογκρατέν με ψητές τομάτες και μοτσαρέλα     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400γρ. χυλοπιτάκι, βρασμένο αλ ντέντε

4 μέτριες, ώριμες τομάτες, κομμένες στη μέση

300γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη

150γρ. παρμεζάνα

½ ματσάκι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

λίγο ελαιόλαδο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί και βάζετε εκεί τα κομμάτια της τομάτας (με το κομμένο μέρος προς τα πάνω). Μοιράζετε την τριμμένη παρμεζάνα σε κάθε κομμάτι τομάτας και από πάνω, μοιράζετε τα 150γρ. μοτσαρέλα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρετε τις ψημένες τομάτες σε μια πιατέλα. Αδειάζετε στο ταψί τη μισή ποσότητα από το βρασμένο χυλοπιτάκι και το απλώνετε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στρώνετε τις μισές ψημένες τομάτες και σκεπάζετε με το υπόλοιπο χυλοπιτάκι. Καλύπτετε με τις υπόλοιπες τομάτες και πασπαλίζετε με το άλλα 150γρ. μοτσαρέλα. Επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement