Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήμερα η 24ωρη πανελλαδική απεργία για ακρίβεια και συλλογικές συμβάσεις-10.30 π.μ. η συγκέντρωση και πορεία στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Προσκλητήριο αγώνα και συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 10.30 το πρωί στην Πάτρα απηύθυνε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για σήμερα ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ενάντια στην ακρίβεια και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

«Η απεργία της 6ης Απριλίου αποτελεί κορυφαίο σταθμό στη δύσκολη μάχη, δίνοντας παράλληλα, το σήμα κλιμάκωσης του αγώνα μας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να λείψει κανείς από την μεγάλη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

Διεκδικούμε, την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, ενώνοντας τη φωνή της με τους
εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, θα συμμετέχει
στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία.
Αρχικά, θα είναι παρούσα στην προσυγκέντρωση του Συλλόγου
Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων στις 9.30 το πρωί, μπροστά στο
Δημαρχείο και αμέσως μετά (10.30) στην συγκέντρωση μπροστά στο
Εργατικό Κέντρο της πόλης.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην απεργία και στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, επισημαίνοντας πως «μαζί με εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, νέους και νέες δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση, που ακόμα και μέσα στη συγκυρία της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, ο δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής στήριξης».
ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, διεκδικώντας, μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια, επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, κ.α.
ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία και οι δομές υγείας του Δημοσίου Τομέα της περιοχής μας καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, στην οποία ένα από τα κυρίαρχα αιτήματα είναι οι προσλήψεις και στον χώρο της Υγείας, με τα νοσοκομεία- και της περιοχής μας- να έχουν γονατίσει εξαιτίας της πίεσης της πανδημίας και της υποστελέχωσης.
ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Στην απεργία συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των Δικαστηρίων της χώρας, τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πάτρας – σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Χρήστο Δαραμούσκα- συμμετέχει στην σημερινή απεργία διεκδικώντας ειδικά κλαδικά αιτήματα, όπως διορισμό δικαστικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και κλάδων, επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης, γενική και ειδική επιμόρφωση όπως προβλέπει ο Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων, πρόσληψη εξειδικευμένου μονίμου προσωπικού για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων και της ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών σε όλα τα δικαστήρια και εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών και κτηριακών εγκαταστάσεων, αύξηση των εξόδων κίνησης των επιμελητών και επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης για την ενίσχυση των δικαστικών υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
ΕΣΗΕΠΗΝ: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τέλος να αναφερθεί πως λόγω της 24ωρης απεργίας σήμερα η ΕΣΗΕΠΗΝ ανακοίνωσε στάση εργασίας 12-3 μμ, όπως άλλωστε είχαν ανακοινώσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ και η ΕΤΕΡ, για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης,

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Κινδύνεψε 8 μηνών αγοράκι από ένα μπαλάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Από ένα μπαλάκι, κινδύνεψε χθες το βράδυ η ζωή ενός αγοριού μόλις οκτώ μηνών στην Αμαλιάδα, το οποίο ενώ έπαιζε, το έβαλε στο στόμα, με συνέπεια να μην μπορεί να ανασάνει!

Χάριν στην αντίδραση της μητέρας του και στη συνέχεια των γιατρών και του προσωπικού του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το παιδί σώθηκε και αργότερα μεταφέρονταν για εξετάσεις και νοσηλεία στο Νοσοκομείο Πύργου. Ήταν λίγο μετά τις 7:30΄, όταν στην γειτονιά της οικογένειας, ακούστηκε έντρομη η μητέρα να καλεί σε βοήθεια, κρατώντας στην αγκαλιά της στο δρόμο το παιδί.

Εκεί, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, αφού κανείς δεν καταλάβαινε τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», γείτονας τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και άμεσα η παιδίατρος που βρίσκονταν στο νοσοκομείο κα Γκάμπι Φεκετέα και το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας ξεκίνησαν την προσπάθεια να βγάλουν από το στόμα του παιδιού το μπαλάκι και μάλιστα το συντομότερο δυνατό για να καταφέρει να ανασάνει και να επανακτήσει τις αισθήσεις του!

Αφού κατάφεραν και έβγαλαν το μπαλάκι από το στόμα του παιδιού, συνεχίστηκε η προσπάθεια για πλήρη επανάκτηση των αισθήσεών του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε το ενδεχόμενο να διασωληνωθεί, κάτι που τελικά απεφεύχθη.

Τελικά, το παιδί κατάφερε να συνέλθει και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου, συνοδεία περιπολικού και μηχανών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

www.patrisnews.gr

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σφοδρή βροχόπτωση-Σε επιφυλακή Δήμος και Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δυτική Ελλάδα, ενώ από το κύμα κακοκαιρίας, δεν ξέφυγε ούτε η Αχαΐα.

Καταιγίδα έπληξε και τις πρώτες πρωινές την Πάτρα, με το φαινόμενο να κορυφώνεται λίγο μετά τις 08.00.

Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκληθούν από την κακοκαιρία.

Ήδη η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Απροστάτευτες οι επιχειρήσεις»-Παρέμβαση ΣΚΕΑΝΑ για τις νέες επιδοτήσεις στο ρεύμα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεπείς στον αγώνα για την διεκδίκηση μέτρων δομικού χαρακτήρα, με στόχο την ανακούφιση από το βάρος του ενεργειακού, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαϊας (ΣΚΕΑΝΑ) παρενέβησαν πρόσφατα προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την αλλαγή του τρόπου για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος -στην χαμηλή τάση, για επαγγελματική χρήση- κατηγορία στην οποία εντάσσεται το σύνολο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, για τους εμπορικούς καταναλωτές, με παροχή ισχύος ως 35KVa, η επιδότηση για τις πρώτες 2.000 KWh κατά τον μήνα Οκτώβριο ανέρχεται στα 398 ευρώ/ΜWh, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθεί το 80% της αύξησης.

Για τους μη οικιακούς καταναλωτές έως 35KVa που ξεπερνούν τις 2.000KWh αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέση και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 230 ευρώ/MWh ενώ για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 436 €/MWh.

Ο επόμενος μήνας Οκτώβριος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Τάσο Γιατρά, θα είναι ο πρώτος κατά τον οποίο δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενώ το όριο στις 2.000 KWh αφήνει εκτός του σύνολο των συναδέλφων του στην εστίαση.
«Η ανακοίνωση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ενέργειας των επιχειρήσεων καθώς και της αποκλιμάκωσης αυτών για τις επιχειρήσεις που υπερβαίνουν τις 2.000 KWh αφήνουν απροστάτευτες χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης σε όλη τη χώρα. Όσο και αν προπαγανδίστηκε η στήριξη με αόριστα ποσά που δεν καλύπτουν τους τελικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών, η αλήθεια είναι πως το μέτρο δεν καλύπτει τις επιχειρήσεις του κλάδου» αναφέρει ο ΣΚΕΑΝΑ προς τους κ.κ. Σκρέκα και Γεωργιάδη, τονίζοντας ακόμη ότι «η εστίαση επιβάλλεται να επιδοτηθεί για το μήνα Οκτώβριο χωρίς κλίμακα κατανάλωσης, στα 398 ευρώ/ΜWh για το σύνολο αφού η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι ενεργοβόρες λόγω της δραστηριότητάς τους».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα