Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

«Επιστρέφει ενωμένο δυνατό!»

Published

on

Σπύρου Ν. Σκιαδαρέση
Περιφερειακού Συμβούλου Αχαΐας

Τα δέκα τελευταία χρόνια, η σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλά και του παγκόσμιου πολιτικού χάρτη, θα τολμούσα να πω ότι έχει «ζήσει» ανατροπές επί ανατροπών. Εκπλήξεις εκπλήξεων, νέες τάσεις, αναζωπύρωση παλαιών ιδεολογιών κ.λπ. Στην χώρα μας, η αρχή των Μνημονίων και των επιτηρήσεων εκ των πραγμάτων ανέδειξε νέα πολιτικά σχήματα, τάσεις, αλλά και την επονομαζόμενη «καθίζηση» άλλοτε κραταιών Κομμάτων.

Ο κεντρώος χώρος κατακερματίστηκε και το άλλοτε ισχυρό ΠΑΣΟΚ υποβιβάστηκε δημοσκοπικά και πολιτικά μετά από πολιτικές ήττες και ποσοστά νεογενούς κομματικού σχηματισμού. Το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε από τον λαό και πήρε στα χέρια του την «καυτή πατάτα» του χρέους και παράλληλα την διαχείριση αυτού. Οι αποφάσεις σκληρές αλλά αναπόφευκτες. Τις αποφάσεις του αυτές τις «πλήρωσε». Ο λαός επέλεξε αυτό που του ηχούσε καλύτερα. Το ψήφισε, πιστεύοντας σε «Ζάππεια», «νταούλια» και «σκισίματα»… Το αποτέλεσμα; Νέα μνημόνια και στα χείλη του κόσμου η κλασσική ρήση: «όλοι τα ίδια κάνουν και χειρότερα!», «άλλαξε ο Μανωλιός…» κ.λπ. Στο σημείο αυτό έρχεται στο μυαλό μου μια παροιμία του θυμόσοφου ελληνικού λαού: «έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρω…». Αυτό επιτρέψτε μου να πω υπήρξε και στις προαναφερθείσες περιπτώσεις. Ο βασικός χαμένος όλων αυτών; Το ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος πάντα είναι αυτός που ακούει τα χειρότερα και αυτός ο οποίος έχει την λεγόμενη «ταμπέλα».
Ήρθε όμως ο καιρός, έστω και αργά, ο λαός να καταλάβει την αλήθεια και την πραγματικότητα. Προσωπικά πιστεύω ότι ο λαός πλέον έχει κατανοήσει το τί συμβαίνει και το τί πρέπει να πράξει.
Τον περασμένο χρόνο και ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο στο ΠΑΣΟΚ υπήρξαν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου, σύμφωνα με το Καταστατικό. Ο θάνατος της αειμνήστου Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά και όλες οι υποβληθείσες υποψηφιότητες, «ξεσήκωσαν» και επανέφεραν πίσω συμπολίτες μας οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια εμπιστεύτηκαν άλλους πολιτικούς χώρους.
Οι 270.000 συμπατριώτες μας οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες τον περασμένο Δεκέμβριο έστειλαν ένα και μόνο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: επιστροφή, απογοήτευση, αγανάκτηση, ελπίδα, προοπτική, ΑΛΛΑΓΗ!
Το μήνυμα της ενότητας είναι για όλους εμάς που ασχολούμαστε στον χώρο και με τα κοινά, μήνυμα χρέους προς την εμπιστοσύνη και την ελπίδα του κόσμου. Ελπίδα για την επόμενη ημέρα!
Στο πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αντικατοπτρίζονται οι ελπίδες όλων εκείνων που προσήλθαν στις κάλπες τον Δεκέμβριο του 2021 και όλων αυτών που απείχαν απογοητευμένοι όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά βλέπουν την σπίθα του νέου και ελπιδοφόρου για ένα καλύτερο αύριο με σταθερές που πηγάζουν από την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου.
Το βροντερό παρόν του Πατραϊκού λαού στην ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή έδωσε ένα και μόνο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:
Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει! Επιστρέφει ενωμένο, δυνατό, για την νέα ΑΛΛΑΓ

Ροή ειδήσεων

Advertisement