Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Κορωνοϊός: Γιατί κάποιους τους «αποφεύγει» και δεν κολλάνε εύκολα;

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μολύνονται εξαιρετικά εύκολα με τον κορωνοϊό. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ουσιαστικά κολλάνε πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα. Τα γενετικά σημάδια των ανθρώπων αυτών έχουν μπει στο στόχαστρο των επιστημόνων και η ανάλυση τους ίσως αποδειχτεί σωτήρια.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει ανθρώπους που έρχονται συχνά σε επαφή με κρούσμα και ο ιός τους… προσπερνά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η καθηγήτρια Ανοσολογίας και Βιοχημείας του πανεπιστημίου Trinity του Δουβλίνου, Cliona O’Farrelly, είπε πως υπάρχουν ουσιαστικά 4 λόγοι.

Οι λόγοι αυτοί εντοπίζονται σε: α) Καλή υγεία, β) προσεκτική συμπεριφορά, γ)συγκεκριμένο κοινωνικο – οικονομικό υπόβαθρο και το σπουδαιότερο δ) σπάνια έμφυτη ανοσολογική απόκριση.

Η καθηγήτρια μιλώντας στην εκπομπή της ιρλανδικής τηλεόρασης «Daily Show» είπε: «Ο τρόπος με τον οποίο ζουν οι άνθρωποι σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις συνθήκες διαβίωσής μας. Επιπλέον, υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που έχει κάτι που θα αποκαλούσαμε ‘έμφυτη ανοσολογική υπογραφή’, η οποία είναι και αυτό που αναζητάμε»

Ροή ειδήσεων

Advertisement