Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σοβαρή διαφορά απόψεων»-Τι επικαλείται στην επιστολή της παραίτησής του από τη θέση του αντιδημάρχου Δυτικής Αχαΐας, ο Άγγελος Καραντζάς

Published

on

Σοβαρή διαφορά απόψεων σχετικά με τον τρόπο διοίκησης του Δήμου επικαλείται ως κύριο λόγο της παραίτησής του από τη θέση του αντιδημάρχου Δυτικής Αχαΐας, ο Άγγελος Καραντζάς.

Όσοι γνώριζαν μιλούν για μία αναμενόμενη κίνηση εκ μέρους του κ. Καραντζά, καθώς οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο, Σπύρο Μυλωνά είχαν διαταραχθεί εδώ και καιρό, με αποκορύφωμα την απομάκρυνσή του από την αντιδημαρχία Καθαριότητας.
Η επιστολή παραίτησης του κ. Καραντζά δόθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλη Γκοτσόπουλου προκειμένου να αναγνωστεί στην έναρξη της προχθεσινής συνεδρίασης, με την παράκληση να μην γίνει συζήτηση ή περαιτέρω σχολιασμός της απόφασής του. Έτσι, ο κ. Γκοτσόπουλος ανέγνωσε την επιστολή η οποία απευθύνεται στον Δήμαρχο. Όπως λέει «Κε Δήμαρχε με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Αντιδημάρχου με τομέα ευθύνης «Αθλητισμού, Πολιτισμού, Ποιότητα ζωής και Πολεοδομίας» καθώς και από τη θέση του Αντιδημάρχου Δύμης.

Όπως και προφορικά σας έχω ενημερώσει από καιρό, υπάρχει σοβαρή διαφορά απόψεων σχετικά με τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, ειδικότερα σε θέματα που αφορούν την αρμοδιότητά μου και στο έργο που μου έχει ανατεθεί. Κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και πρασίνου που μου εμπιστεύτηκε η δημοτική αρχή με έντιμο και θαρραλέο πνεύμα και φυσικά αυταπάρνηση στις μεγάλες κρίσεις, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από τις αξίες μου και τις υποσχέσεις που είχα δώσει στους συνδημότες μου όταν ξεκίνησα το ταξίδι μου.

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στοιχεία έλλειψης συνεννόησης και συνεργασίας, γεγονότα αρνητικών συμπεριφορών καθώς και αποφάσεις που αντίκεινται στις αξίες με τις οποίες πορεύομαι στη ζωή μου καθιστούν πλέον αδύνατη τη συμμετοχή μου στην διοικητική δομή του Δήμου.

Επιλέγω να μην γράψω πολιτικό αποχαιρετισμό με απολογισμό πεπραγμένων, καθώς εμπιστεύομαι τους συμπολίτες μου για την κρίση τους είτε θετική είτε αρνητική.
Η συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση βασίζεται στην αγάπη για το τόπο μου και τιμώντας την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας θα συνεχίσω από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο μας.

Με Εκτίμηση
Άγγελος Καραντζάς».

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ Ν.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εξ άλλου στην προχθεσινή συνεδρίαση πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η παραίτηση του προέδρου του ΟΤΑΔ, Νίκου Πετρόπουλου, την οποία φαίνεται να του ζήτησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να αξιοποιηθεί κι άλλο πρόσωπο στη συγκεκριμένη θέση. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε την παραίτηση και ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου να αναλάβει την προεδρία του ΟΤΑΔ, ο κ. Χρόνης Παλυβός. Μάλιστα, ο κ. Μυλωνάς ευχαρίστησε τον κ. Πετρόπουλο για την αγαστή συνεργασία που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Φίλιππου Λιάκου για τους λόγους της παραίτησης, ο Δήμαρχος ανέφερε πως «στην Αχαγιά κυβερνά το κουτσομπολιό. Άλλο τι συζητάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο κι άλλο τι συζητάμε στα καφενεία».

Ροή ειδήσεων

Advertisement