Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Φωτιά στο Παπανικολάου: «Έσκασε στα χέρια μου το κινητό», ανέφερε ασθενής – Έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και στοίχησε τη ζωή σε έναν 72χρονο άνδρα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ακόμα δύο ασθενείς, με τον έναν να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο Σταύρος Τρύφωνδιευθυντής Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ, ο οποίος ήταν αυτός που προσπάθησε να σώσει τους ασθενείς από τα πρώτα δευτερόλεπτα του περιστατικού, ο 52χρονος ασθενής που κατάφερε να επιζήσει και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, του είπε ότι από αυτόν ξεκίνησε η πυρκαγιά όταν έσκασε το κινητό του τηλέφωνο.

«Πρόλαβε να μου πει ότι «έσκασε στα χέρια μου το κινητό». Δεν μπορώ να πω ότι αυτή είναι ή δεν είναι η αιτία, αλλά σας μεταφέρω αυτό που είπε ο ασθενής. Η πιθανότητα να άναψε τσιγάρο δεν μπορεί να αποκλειστεί και δεν πρέπει να βιαστούμε να πούμε ότι ξέρουμε είναι τα αίτια», τόνισε ο κ. Τρύφων.

Το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει αναλάβει την προανάκριση και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια της τραγωδίας.

«Ο ασθενής που είχε μεγάλη παροχή οξυγόνου εξαϋλώθηκε»

Τα όσα περιγράφει ο Σταύρος Τρύφων για τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στην Πνευμονολογική Κλινική, κόβουν την ανάσα.

«Στις 08.50 με φωνάζει μια νοσηλεύτρια και μου λέει πως ένας ασθενής βρίσκεται στην πόρτα και καίγεται. Ανοίγω την πόρτα και τον βλέπω να καίγεται με τα ρούχα του, παίρνω τον πυροσβεστήρα, σβήνω την φωτιά και τον τραβάω έξω.

Ο ασθενής μου λέει ότι άκουσε ένα μπαμ. Κοιτάω γύρω μου και βλέπω να υπάρχει φωτιά στον τοίχο, αλλά και ένας ακόμη ασθενής να καίγεται στο πρόσωπο και στο σώμα. Με τον δεύτερο πυροσβεστήρα προσπαθώ να σβήσω τη φωτιά που έκαιγε τον δεύτερο ασθενή, αλλά αυτή πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο. Προσπαθώ να τον τραβήξω ώστε να τον βγάλω έξω και τα καταφέρνω, ενώ στη συνέχεια έσβηνα τη φωτιά στην παροχή οξυγόνου προκειμένου να μην υπάρξει έκρηξη», αναφέρει.

Ερωτηθείς με το αν πράγματι σημειώθηκε έκρηξη, ξεκαθαρίζει ότι «δεν μπορεί να μην γίνει έκρηξη, όταν έχουμε ανάφλεξη οξυγόνου. Μη φανταστείτε ότι πρόκειται για χειροβομβίδα, αλλά ακούστηκε ένα «μπαμ». Αυτό άκουσε και ο ασθενής που σηκώθηκε να πάει τουαλέτα και πήρε φωτιά. Ο ασθενής ο οποίος είχε πολλή μεγάλη παροχή οξυγόνου, κυριολεκτικά, εξαϋλώθηκε».

Στο νοσοκομείο Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια του θύματος, που έχασε την ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μετέβη άμεσα μαζί με την κ. Μίνα Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την ενημέρωσή του για το περιστατικό.

Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε πως ο ένας εκ των δύο τραυματιών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που ξεκίνησαν τη φωτιά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement