Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σταϊκούρας: Δίνουμε παραπάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για την αντιμετώπιση της κρίσης

Δημοσιεύθηκε

στις

H ελληνική κυβέρνηση δίνει περισσότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, επισήμανε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε παρέμβαση του κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο που ενσωματώνει σειρά ευρωπαϊκών οδηγιών, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του Ecofin και του Eurogroup, αλλά και σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα δημοσιονομικά μέτρα, που ελήφθησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιστοιχούν στο 0,6% του (ευρωπαϊκού) ΑΕΠ. Και «εάν κάνετε αναγωγή στο ΑΕΠ της χώρας μας, η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει περισσότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (=0,8%)», σημείωσε.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι απαιτείται συντονισμένη, άμεση, και τολμηρή ευρωπαϊκή δράση και αντίδραση, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με αλληλεγγύη οι συνέπειές της κρίσης, και η ίδια η κρίση, διότι εάν δεν αντιμετωπιστεί «η εισβολή και οι φρενήρεις αυξήσεις στις τιμές, που ενέχουν στοιχεία κερδοσκοπικών πιέσεων, το χάσμα μεταξύ συνεπειών και μέτρων (…) θα διευρύνεται» και «ο λογαριασμός θα αυξάνει πανευρωπαϊκά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement