Σάββατο 1 Απριλίου 2023
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Ζητούμενο η απόδοση ευθυνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Διονύση Ζακυνθινού

Σ‘ αυτό το πρωτοφανές δράμα που εκτυλίσσεται μπροστά μας και έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, αφήνοντας την άναυδη, όλα πήγαν στραβά από την αρχή.

Οι λανθασμένες ιατροδικαστικές διαγνώσεις, η κοινωνική λειτουργός που δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, η αδράνεια του περίγυρου της οικογένειας, όλα μα όλα έβαλαν το χέρι τους για να χάσουν τρία αγγελούδια τη ζωή τους. Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή η αλληλουχία λαθών και αστοχιών, λες και συνωμότησε το σύμπαν για να φύγουν πρόωρα τρεις αθώες ψυχές.
Στην προαναφερόμενη διαπίστωση την εξαίρεση αποτελεί η καταγγελία για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας που έγινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο έκανε τα δέοντα, πλην όμως αυτή στη συνέχεια δεν διερευνήθηκε όπως έπρεπε, για να μην πούμε ότι δεν διερευνήθηκε, επί της ουσίας, καθόλου.
Αλλά αυτές οι εκτιμήσεις γίνονται εκ των υστέρων και δεν γυρίζουν πίσω τις ζωές των κοριτσιών.
Από δω και πέρα, εκτός από την απονομή της δικαιοσύνης, εκείνο που προέχει είναι η αναζήτηση και η απόδοση ευθυνών για παραλείψεις και ελλείψεις που συνετέλεσαν σε ένα ράλι θανάτου χωρίς προηγούμενο.
Κι αυτό ενδεχομένως να συμβάλει ώστε να καλυφθούν κενά στο εν γένει σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με απώτερο σκοπό την αποφυγή ανάλογων τραγωδιών στο μέλλον.
Διότι ναι, έχουμε να κάνουμε με μια ανείπωτη τραγωδία, το τέλος της οποίας δεν έχει ακόμη γραφτεί. Έως τώρα έχουμε δει τα δύο πρώτα στάδια της, την ύβρη και τη νέμεση. Η ύβρης είναι η απαξίωση και η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής. Και η νέμεσης είναι η σύλληψη και η φυλάκιση της μάνας που φέρεται (για την ώρα) να σκότωσε το ένα παιδί της. Αναμένεται πλέον η κατάληξη της τραγωδίας, η κάθαρση. Πώς και με ποιον τρόπο αυτή θα επέλθει; Απομένει να το δούμε… .

Άρθρα-Συνεργασίες

Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. και Ε.Δ.

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε  χθες ο Διοικητής του ΚΕΤΧ, ταξίαρχος Ευάγγελος Τούντας, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, τον Βοηθό του, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κακούση και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχο Θεόδωρο Τσάτσαρη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς ΚΕΤΧ Πατρών, με επισημάνσεις από τις δυο πλευρές για τη συνεργασία των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία, όπως αναφέρεται, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και κοινωνικής ευημερίας θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική.

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Στις 21 Μαΐου… απαντάμε για τη ζωή μας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Οι εκλογές που έρχονται ανήμερα των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, είναι σημαντικές. Όχι πως υπάρχουν και… αδιάφορες εκλογές, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όπου οι κρίσεις και οι αγωνίες, διαδέχονται η μία την άλλη. Αν το καλοσκεφθούμε, τα «χρόνια της αθωότητας» τελείωσαν το 2009. Η πρώτη δεκαετία του 2000, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την μεγάλη ευδαιμονία, προ και μετά των Αγώνων, μοιάζει πια με μία… άλλη εποχή.  Έχουν περάσει 14 χρόνια. Όχι και τόσο λίγα, όμως όχι και τόσο πολλά. Φαίνεται όμως σαν να έχει περάσει ένας αιώνας. Από το 2010 και μετά, όλα άλλαξαν. Βίαια. Απότομα. Οδυνηρά.

Και φτάσαμε στο 2023, περνώντας διαρκώς από το «δόξα τω Θεώ» στο «βοήθα Παναγιά». Δημιουργώντας, μεταξύ άλλων, πολλούς μύθους που αποδείχτηκαν… απάτες (ή αυταπάτες). Θυμάστε το δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο»; Θυμάστε την έξοδο από την Ευρώπη και τις «εφόδους στο νομισματοκοπείο»; Θυμάστε το δημοψήφισμα και την δραματική διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες; Και μετά, όμως: Θυμάστε την πολιορκία του Έβρου από χιλιάδες μετανάστες που «έσπρωχναν» οι Τούρκοι στην χώρα μας; Θυμάστε το «μένουμε σπίτι», τον φόβο του κορωνοϊού, το αντιεμβολιαστικό κίνημα και όλα τα υπόλοιπα;

Και τι ζούμε σήμερα; Έναν πόλεμο που συνεχίζεται μέσα στην Ευρώπη, μία ακρίβεια και έναν πληθωρισμό που τρώει τα εισοδήματα, αλλά και τον κίνδυνο μίας νέας τραπεζικής αποσταθεροποίησης.

Για την Ελλάδα όλων των τελευταίων ετών, οι εκλογές μοιάζουν να αποκτούν υπαρξιακή διάσταση. Είναι μία επιλογή που καθορίζει πολύ περισσότερα από τον ιδεολογικό προσανατολισμό – θεωρητικά τουλάχιστον – μίας κυβέρνησης.

Τι κράτος θέλουμε; Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στον κόσμο; Πιστεύουμε σε ισχυρούς θεσμούς; Πιστεύουμε ότι η χώρα μας πρέπει να έχει ισχυρή άμυνα και ισχυρή εξωτερική πολιτική; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντήσουμε με τη ψήφο μας. Δεν αποφασίζουμε απλά για μία κυβέρνηση, αλλά για τον τρόπο που ζούμε και θέλουμε να ζήσουμε. Πέρα από τις ρητορικές των κομμάτων λοιπόν, στις 21 Μαΐου, ο καθένας θα κληθεί να απαντήσει στην κάλπη για την ζωή του…

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ένα καυτό τετράμηνο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες εκλογές στις 21 Μαΐου, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι ίδιοι λογικοί συνειρμοί που γίνονταν από πολλούς, γίνονταν και από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Και αυτό γιατί, οι δύο ημερομηνίες που θεωρούνταν ως πιο πιθανές μετά την τραγωδία στα Τέμπη, δηλαδή η 21η και η 28η Μαΐου, αποτελούσαν στην πραγματικότητα, λογικές σκέψεις που έκαναν πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφοι, λογαριάζοντας διάφορες παραμέτρους.

Από τη στιγμή που ο Απρίλιος «βγήκε» από τη μέση ως μήνας εκλογών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για εκλογές τον Μάιο, υπήρχαν τέσσερις διαθέσιμες Κυριακές: 7, 14, 21 και 28. Οι δύο πρώτες ημερομηνίες είχαν «προβλήματα». Το κυριότερο αφορούσε τον χρόνο κατά τον οποίο θα έπρεπε να κλείσει η Βουλή και ο οποίος δεν επαρκούσε για την κατάθεση των νομοσχεδίων που σχεδίαζε η κυβέρνηση να ψηφιστούν πριν τις εκλογές. Υπήρχε όμως και ένα ζήτημα με το ενδεχόμενο οι δεύτερες εκλογές να πέσουν πάνω ή πολύ κοντά στις πανελλαδικές εξετάσεις και αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να αποφευχθεί. Έτσι, οι λογικές πιθανότητες οδηγούσαν στις δύο δεύτερες ημερομηνίες. Τελικά, ο πρωθυπουργός επέλεξε την 21η Μαΐου για έναν ακόμα λόγο που δεν ξέραμε ή δεν είχαμε υποψιαστεί. Στις 10 και 11 Ιουλίου θα γίνει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα καλό θα ήταν να έχει τελειώσει με τις εκλογές (και τις δεύτερες), ώστε να εκπροσωπηθεί από μία «κανονική» και όχι μία «υπηρεσιακή» κυβέρνηση. Και επίσης, οι αρχές Ιουλίου (μάλλον στις 2) είναι ακόμα μία καλή περίοδος να γίνουν εκλογές, καθώς από τα μέσα Ιουλίου και μετά, η θερινή ραστώνη επισκιάζει τα πάντα.

Χωρίς να ξέρει κανείς τι θα… βγάλει η κάλπη της 21ης Μαΐου λοιπόν, το πιθανότερο είναι πως μπήκαμε και επίσημα πλέον σε ένα μακρύ και σημαντικό τετράμηνο, στο οποίο η πολιτική ένταση θα «χτυπάει κόκκινο».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα