Connect with us

Οικονομία

«Εξοικονομώ 2021»: Ολιγοήμερη παράταση-Το ΥΠΕΝ έκανε αποδεκτό σχετικό αίτημα του πρόεδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας  Βασίλη Αϊβαλή

Published

on

Του Διονύση Ζακυνθινού

  Έως τις 15 Απριλίου δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», που εξαιτίας προβλημάτων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν μπόρεσαν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, να προχωρήσουν στην υποβολή τους.

Η παράταση δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας  Βασίλη Αϊβαλή, προβαίνοντας στη 2η Τροποποίηση της Πρόσκλησης του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021». Αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν πολλοί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του, κατά την διάρκεια της υποβολής των αιτήσεων τους.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, για όσες αιτήσεις μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερίσματος που κατά την λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δεν είχαν ολοκληρωθεί και βρίσκονταν σε διάφορα στάδια καταχώρησης,    επαναλειτουργεί το σύστημα προκειμένου αυτές να ολοκληρωθούν.

Ως ημερομηνία έναρξης για την συμπληρωματική υποβολή ορίστηκε η 4η Απριλίου και ως ημερομηνία λήξης η 15η Απριλίου. Να σημειωθεί δε ότι κατά το διάστημα αυτό δεν δίνεται η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης.

Μιλώντας στη «Γ», ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βασίλης Αϊβαλής δήλωσε: «Ο τεχνικός κόσμος της περιοχής μας και όχι μόνο, μιας και το θέμα είναι εθνικού ενδιαφέροντος, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού ο υπουργός  ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα μας και δόθηκε η δυνατότητα να μπορέσουν να υποβληθούν και οι αιτήσεις που για διαχειριστικούς λόγους δεν μπορούσαν να υποβληθούν εμπρόθεσμα. Πρόκειται για μία ανακουφιστική και ταυτόχρονα δίκαιη ρύθμιση, η οποία δίνει το δικαίωμα υποβολής και εξέτασης όλων των προτάσεων σε μία δίκαιη ανταγωνιστική διαδικασία, με εξαρχής γνωστούς όρους».

 ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΛΙ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ

 Επιπλέον, κάνοντας  ένα βήμα παραπέρα και προκειμένου να αποφευχθούν  ανάλογα προβλήματα  στο μέλλον, ο κ. Βασίλης Αϊβαλής επεσήμανε: «Αν θέλει το υπουργείο το “Εξοικονομώ 2021” να είναι επιτυχημένο και να απορροφηθεί το σύνολο του διαθέσιμου προϋπολογισμού βελτιώνοντας την ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών, περιορίζοντας τα ενεργειακά κόστη των οφελούμενων, αλλά και δημιουργώντας μόχλευση στην αγορά, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την αντιμετώπιση των υπερβολικών αυξήσεων στα οικοδομικά υλικά και τα ενεργειακά προϊόντα. Διότι αν συνεχιστεί αυτό το ράλι των αυξήσεων, μεγάλο ποσοστό των μελλοντικών εγκεκριμένων δικαιούχων δεν θα μπορεί να υλοποιήσει το επενδυτικό πρόγραμμα της κατοικίας του, με αποτέλεσμα αρκετά χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μείνουν αδιάθετα και να μην πέσουν στην εγχώρια αγορά τροφοδοτώντας την οικονομία του τόπου μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να γίνει η σχετική πρόβλεψη, και μάλιστα εγκαίρως, για την αντιμετώπιση αυτού του εν δυνάμει προβλήματος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement