Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα του καίσαρος τω καίσαρι – Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, απάντησε στην “Γ” σε διευκρινιστικά ερωτήματα

Published

on

Προς άρση παρερμηνειών για επιλεκτική δημοσιοποίηση δηλώσεων της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα στην εφημερίδα «Γνώμη», ως υπογράφουσα το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας, οφείλω να διευκρινίσω πως απευθύνθηκα στην ιατροδικαστή Τσιόλα όπου τις υπέβαλα τα ακόλουθα διευκρινιστικά ερωτήματα το πλαίσιο των νέων εξελίξεων:

Τίθεται θέμα επανεξέτασης της ιατροδικαστικής έκθεσης της Ίριδας ώστε να προκύψουν νέα στοιχεία; Η απάντηση της κ. Τσιόλα είναι λακωνική και κατηγορηματικά σαφής, έτσι που να μην αφήνει χώρο παρερμηνειών. «Η προκαταρτική εξέταση που διετάχθη και διενεργείται από την Εισαγγελία εστιάζει στην συνδυαστική μελέτη των θανάτων εξ’ αφορμής του θανάτου του τρίτου παιδιού».
Όσον αφορά στην ύπαρξη και απόδοση νέων στοιχείων από το θάνατο της Ίριδας είναι κάθετη «Όχι βέβαια.

Η ιατροδικαστική έκθεση για τον συγκεκριμένο θάνατο είναι πλήρης. Όπως είπα δεν αφορά την εμφάνιση νέων στοιχείων αλλά την συνδυαστική μελέτη των θανάτων» Ερωτηθείσα αν μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία και εκτίμηση για τον θάνατο της Ίριδας απάντησε ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη απαντά: «Θα καταθέσω. Είναι προφανές ότι πριν την κατάθεση μου δεν είναι δυνατόν να προβώ σε καμία σχετική με την υπόθεση αναφορά και να κάνω εκτιμήσεις». Στο ερώτημα αν διαταχθεί εκταφή και νεκροτομή -νεκροψία για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη, αυτή θα διεξαχθεί από την ίδια, απάντησε ότι αν συμβεί αυτό, αρμόδια να διενεργήσει την νεκροτομή -νεκροψία και την σύνταξη της ιατροδικαστικής έκθεσης είναι η Ιατροδικαστική Υπηρεσίας Πατρών και βεβαίως η ίδια ως προϊσταμένη.
ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση της “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement