Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Καταθέτει ο γιατρός της Τζωρτζίνας Ανδρέας Ηλιάδης- «Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο γιατρός καταθέτει αμέσως μετά τον Μάνο Δασκαλάκη και η μαρτυρία του θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς είχε φροντίσει το παιδί ενώ είχε πάθει εγκεφαλοπάθεια και φέρεται να κινητοποίησε τις Αρχές για να βάλουν στο στόχαστρό τους τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην ανακρίτρια, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την θλίψη του για τον χαμό της Τζωρτίνας, τόνισε ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και είπε συγκινημένος «δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

«Έρχομαι σήμερα από την Πάτρα με το θεσμικό μου ρόλο ως γιατρός αλλά και με τον ευρύτερο ρόλο που πρέπει να έχει ένας γιατρός στην κοινωνία. Κατ’ αρχάς θέλω να εκφράσω την οδύνη και τη θλίψη μου για τον χαμό των τριών παιδιών. Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη. Εκφράζω ξανά τη θλίψη μου και είμαι στη διάθεση της ανακρίτριας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ηλιάδης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement