Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

H ανακύκλωση στο Συμβούλιο-Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η οριστική παύση λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πάτρα από την Ανώνυμη Εταιρεία Ανακύκλωσης στο τέλος Ιουνίου που θα σημάνει και το τέλος της ανακύκλωσης για την πόλη, η οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 13 Απριλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις μετά και τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).
Μάλιστα, το θέμα ζήτησε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δημοτική παράταξη «σπιράλ».
ΕΕΑΑ: ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Την ίδια ώρα, η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης διαψεύδει ότι εγκαταλείπει την ανακύκλωση στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν έπειτα από συνάντηση, όπως αναφέρεται, του Δημάρχου Πατρέων και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και αφορούν στο μέλλον του έργου ανακύκλωσης που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, παρατίθενται τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.
«Αποσαφηνίζεται ότι δεν είναι ακριβής ο ισχυρισμός ότι η ΕΕΑΑ εγκαταλείπει την
ανακύκλωση στην Πάτρα, ούτε ότι το θέμα εντοπίζεται επιλεκτικά και μόνο στο Δήμο
Πατρέων, καθόσον αφορά γενικότερα σε Δήμους, των οποίων οι συμβάσεις με την
ΕΕΑΑ λήγουν.
Υπογραμμίζεται ότι η ΕΕΑΑ έχει ήδη προτείνει τη συνέχιση της σχέσης με το
Δήμο Πατρέων με νέο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο εφαρμόζεται επιτυχώς επί
πολλά έτη σε Δήμους, οι οποίοι διαθέτουν ιδιόκτητα Κέντρα Διαλογής, όπως ακριβώς
συμβαίνει και στην περίπτωση του Δήμου Πατρέων. Συγκεκριμένα και με βάση το
πλαίσιο που έχει ήδη προταθεί, ο Δήμος οργανώνει και υλοποιεί το έργο
ανακύκλωσης σύμφωνα με το σχεδιασμό που επιλέγει ο ίδιος, και η ΕΕΑΑ ενισχύει
οικονομικά το Δήμο Πατρέων όπως προβλέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Το πραγματικό πρόβλημα που βαρύνει την πολιτεία, όπως γνωρίζουν ο Δήμος
Πατρέων, η ΚΕΔΕ και οι αρμόδιες αρχές (ΕΟΑΝ, ΥΠΕΝ), πηγάζει από τη
διαχρονική αδυναμία της Δημόσιας Διοίκησης να αντιμετωπίσει την υψηλή
εισφοροδιαφυγή από υπόχρεους διαχειριστές συσκευασίας που δε συμμετέχουν σε
κανένα Σύστημα Ανακύκλωσης εδώ και είκοσι χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία των
αρχών η εισφοροδιαφυγή ανέρχεται στο 45% του συνόλου των αποβλήτων
συσκευασίας στη χώρα και αντιστοιχεί σε απώλεια πόρων για την ανακύκλωση
ύψους €22 εκατ. ετησίως.
Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα το Νοέμβριο 2021 ανακοινώθηκε από τον
Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΟΑΝ, παρουσία και του Δήμου Πατρέων, ότι το ΥΠΕΝ
μέσω ΕΟΑΝ θα επιχορηγήσει εκτάκτως τους Δήμους ώστε να αντισταθμιστεί η
απώλεια πόρων για την ανακύκλωση εξαιτίας της αδυναμίας των αρμόδιων αρχών
να επιβάλουν το Νόμο. Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί υπόψη της
ΕΕΑΑ καμιά κίνηση ή απόφαση του ΕΟΑΝ για να υλοποιήσει τη σχετική απόφαση».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάνω από 100 νοσηλείες στην Πάτρα!

Αυξάνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Τους 102 έφθασαν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας. Συγκεκριμένα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 48 ασθενείς στις κλινικές Covid19, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 47 άτομα στις κλινικές, δύο περιστατικά στην Παιδιατρική και πέντε ασθενείς στις ΜΕΘ.

Ο δείκτης θετικότητας στην περιοχή παραμένει υψηλός, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ ο πίνακας των στοιχείων με την εβδομαδιαία επιδημιολογική εξέλιξη της νόσου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Την είχαν… «σπιτώσει»!- Ενώπιον της δικαιοσύνης γιος και γονείς για αρπαγή 16χρονης στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Με την κατηγορία της αρπαγής ανήλικης θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών της Πάτρας, γονείς και ο γιος τους, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την καταγγελία της μητέρας της 16χρονης ό,τι υποστήριξαν τη διαφυγή από το σπίτι της και της προσέφεραν καταφύγιο στο δικό τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «συνελήφθησαν στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες και μια γυναίκα (γονείς – γιος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή ανήλικης.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας της ανήλικης, υποστήριξαν την διαφυγή της, από την οικία της και την φιλοξενούσαν στην δική τους οικία.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Πάτρας, οι κατηγορούμενοι γονείς, ενώ λίγη ώρα αργότερα, προσήλθε αυτοβούλως, μαζί με την ανήλικη, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και συνελήφθη ο τρίτος κατηγορούμενος (υιός των συλληφθέντων).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η ανήλικη μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σε νοσοκομείο της Πάτρας, για την παροχή ιατρικής βοήθειας και εκτίμησης».

Λίγες ημέρες πριν η μητέρα της 16χρονης, φέρεται να είχε εκφράσει αγωνία για την τύχη της κόρης της, καταγγέλλοντας μάλιστα, πως ο σύντροφός της την κακοποιεί, ωστόσο εκείνη αρνιόταν να τον εγκαταλείψει.

Σύμφωνα δε, με τη μητέρα της ανήλικης, η κοπέλα φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία μάλιστα χρειάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αθήνας, από το οποίο «έφυγε» με τη βοήθεια του συντρόφου της.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα της 16χρονης, τότε η κόρη της είχε επιστρέψει στο σπίτι έχοντας μελανιές σε όλο της το σώμα και γι’ αυτό είχε υποβληθεί μήνυση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Τρίτη (16/8)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΣΩΤΗΡΙΑ (χήρα) ΙΩΑΝ. ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΥ

(ΕΤΩΝ 72)

Κηδεύουμε την Τρίτη 16-8-2022 και ώρα 4:30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ψαροφαΐου Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στο Ιερό Ναό στις 4 μ.μ. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Κοιμητήριο Λεύκας Πατρών.

Τα παιδιά της: Παναγιώτης και Ευαγγελία. Τα εγγόνια της: Σωτηρία, Ιωάννα. Τα αδέλφια της: Κυριακή Εγγλεζάκη, Αντώνιος και Ευαγγελία Παναγοπούλου. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ. Α Γραφείο: Ευβοίας 131, Πάτρα, τηλ.: 2610-324.501. Β Γραφείο: Αγ. Ανδρέου 3, Αίγιο, τηλ.: 26910-274.44, κιν.: 6932-885.964.

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΒΑΣΙΛΙΚΗ (χήρα) ΠΑΝ. ΚΟΥΦΗ

(ΕΤΩΝ 96)

Κηδεύουμε την Τρίτη 16-8-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας.

Τα παιδιά της: Ελένη Κούφη και Γεώργιος Κεχαγιάς, Ανδρέας Κούφης και Ολυμπία Κάκου. Τα εγγόνια της: Ιωάννης, Παναγιώτης, Ισμήνη. Οι αδελφές της: Μαρία (χήρα) Παύλου Πράρα, Σοφία (χήρα) Λυμπέρη Κούφη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΕΩΡΓ. ΜΑΥΡΕΛΗ

(ΕΤΩΝ 52)

Κηδεύουμε την Τρίτη 16-8-2022 και ώρα 11 π.μ. στο Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρίκορφου Ναυπακτίας.

Ο πατέρας του: Γεώργιος Μαυρέλης. Τα αδέλφια: Ειρήνη και Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος. Τα ανίψια: Σπύρος, Αγγελική. Οι θείοι. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων, ΑΦΟΙ ΚΑΡΡΑ. Νοταρά 119, Πάτρα, τηλ.: 2610-430.141, κιν.: 6937-009.978 & 6978-069.382. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον πολυαγαπημένο μας

ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

(ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΟΤΕ – ΕΤΩΝ 70)

Κηδεύουμε την Τρίτη 16-8-2022 και ώρα 12μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Πατρών.

Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΟΛΓΑ (χήρα) ΣΠΥΡ. ΜΑΝΟΝΑ

(ΕΤΩΝ 83)

Κηδεύουμε την Τρίτη 16-8-2022 και ώρα 10 π. μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά  Β΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Λεύκας.

Τα παιδιά της: Ανδρέας Μανόνας, Τρύφωνας και Μαρία Μανόνα, Κωνσταντίνος Πηλίκας. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι δισέγγονοι. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα