Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι παίζει σήμερα…

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις για κυριακάτικη «απόδραση» στο θέατρο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σήμερα το κοινό της Πάτρας.

«ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ»

Ανεβαίνει και σήμερα στις 6 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου  «Το Μινόρε» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. «Το Μινόρε», μια μεγάλη θεατρική παράσταση βασισμένη στη θρυλική τηλεοπτική σειρά  «Το Μινόρε της Αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου παρουσιάζεται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σταύρος Σβήγκος, Χριστίνα Μαξούρη, Μαρία Παπαφωτίου, Μαρία Τσιμά, Κώστας Κοράκης, Κυριάκος Σαλής, Άρης Αντωνόπουλος, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιάννης Εγγλέζος, Όλγα Σκιαδαρέση.

Παίζουν και τραγουδούν: Αντώνης Ξηντάρης & Θοδωρής Ξηντάρης.

Τιμές εισιτηρίων: Α’ ζώνη: 25€, Β’ ζώνη: 20€, Γ’ ζώνη: 15€.

«THIS IS NOT ROMEO AND JULIET»

Η παράσταση «This is not Romeo & Juliet» του Αργύρη Πανταζάρα βασισμένο

στο αριστούργημα του Σαίξπηρ, ανεβαίνει και σήμερα στο θέατρο Πάνθεον στις 20.00. Απολαύστε τον Αργύρη Πανταζάρα και τη Σίσσυ Τουμάση επί σκηνής, σε ένα

αέναο παιχνίδι ρόλων που γοητεύει και θολώνει τα όρια μεταξύ καθημερινού

βίου και μύθου. Δύο αιώνιοι έφηβοι υπό την επήρεια του έρωτα εισβάλλουν στο θέατρο. Ονειρεύονται, ερωτεύονται, δραπετεύουν από τη ζωή, και συνομιλούν με τον

θάνατο!  Έχουν για φυλαχτό το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και είναι “βαριά

οπλισμένοι” με όλα τα καταδικασμένα ζευγάρια του  Σαίξπηρ. Αρνούνται να ερωτευτούν, αρνούνται ενσαρκώσουν, αρνούνται να πεθάνουν… μέχρι να πάρει τέλος η αδικία στον κόσμο.  Μια τραγική κωμωδία που δεν είναι  ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα.

Τιμές εισιτηρίων: 15 € γενική είσοδος & 12 € φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), AMEA και ανέργων.

«ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ»

Σήμερα στις 20.00 στο θέατρο «Αγορά» ανεβαίνει το έργο «Το παιχνίδι του δολοφόνου», των Ρέππα – Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Παπαδάκη.

Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, με το πρώτο τους αστυνομικό έργο αποτίουν φόρο τιμής σε δύο συγγραφείς, στην «μοναδική» Άγκαθα Κρίστι και τον «ξεχωριστό» Γιάννη Μαρή.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Ιωάννου Θέμιδα, Μιχάλης Ευάγγελος, Νάσος Αμερικάνος Κυριάκος, Χουρδούμης Δημήτρης, Ροδοπούλου Τζούλια, Παπλάς Μίλτος, Παναγιωτοπούλου Σταυρούλα, Νταλιάνης Γιώργος.

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 10,00 €. Προπώληση www.viva.gr  και στα τηλέφωνα 2610 872007 & 6906 558899.

«COMMEDIA SEXY»

Το θέατρο «Γραμμές Τέχνης» στην Μαιζώνος 271, παρουσιάζει και σήμερα στις 20.30 την κωμωδία – φόρο τιμής στον cult κινηματογράφο των 70s, «Commedia Sexy».

Το κείμενο της «Commedia Sexy» υπογράφει η θεατρική συγγραφέας Κατερίνα Τσατσαράγκου (Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι, Η Αλίκη στη χώρα των γευμάτων, Οιστρογονιάζουσες κα) και τη σκηνοθεσία ο Θεόδωρος Κανδηλιώτης.

Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων της Κατερίνας Τσατσαράγκου.

Παίζουν οι: Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ιωάννα Δαρμή, Νίκος Παρασκευόπουλος, Μαρίνα Μπασέτα.

Συμμετέχουν: Νίκος Γασπαρινάτος, Ελένη Φιλιπποπούλου.

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κανδηλιώτης. Εικαστική επιμέλεια: Ελευθερία Παναγιωτοπούλου. Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Τσατσαράγκου. Photos: Γιάννης Πεφάνης. Αφίσα: Άλκηστις Παναγιωτοπούλου. Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννα Καλλιαμπάκου.

«ΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠ’ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ»

Ακόμη μία παράσταση για το έργο «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα  στο Θέατρο act  με τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής.

«Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

«Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς παρουσιάζεται από την Ομάδα Θεάτρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών σε σκηνοθεσία Έβερεστ Μυφτάρι στο Επίκεντρο +, σήμερα στις 21.00.

Στον «Γυάλινο Κόσμο» έργο βαθιά ανθρώπινο, συγκινητικό και ποιητικό με θέμα τη μοναξιά, την πίκρα της γελασμένης ελπίδας, ο Τενεσί Ουίλιαμς, παρουσιάζει μιας αμερικανικής οικογένειας το δράμα των Γουίνγκφιλντ, που απελπισμένοι από την πραγματικότητα καταφεύγουν στη φαντασία για να φτιάξουν έναν κόσμο αλλά και μια εικόνα του εαυτού τους, όπως θα ήθελαν, όπως ονειρεύονται να είναι. Τρεις άνθρωποι κλεισμένοι στη φυλακή της ψυχής τους, σ’ένα στενό του Σαίντ Λούις, παλεύουν για φυγή – η  μάνα φεύγει προς το παρελθόν, η κόρη προς το όνειρο, ο γιος προς την ψευδαίσθηση και τελικά προς την πραγματική φυγή: για να της δώσουν ένα νόημα. Ταξίδι λοιπόν, ανάμεσα στην πραγματικότητα , την φαντασία και το όνειρο, αλήθεια που έχει το ντύμα της φαντασίωσης  όπου ο ρεαλισμός μπλέκεται με την φαντασία για να συνθέσει τον ποιητικό, μαγικό ρεαλισμό, κατά τον Ουίλιαμς αναπόληση από τον Τομ της ζωής κοντά στη μητέρα του και την αδερφή του, το έργο αποτελεί ένα είδος ψυχολογικού δράματος, εμπνευσμένο από την βιογραφία του Ουίλιαμς, όπου βέβαια ο συγγραφέας αναδημιουργεί το δράμα της μητέρας και της αδερφής του και ελεύθερα μεταμορφώνει γεγονότα και πρόσωπα.

Ηθοποιοί:  Μιχάλης  Καταραχιάς, Μαρία Μπλατσογιάννη, Φωτεινή Καραμανωλάκη, Έβερεστ Μυφτάρι.

Για κρατήσεις: 6987129248 και στο τηλέφωνο του θεάτρου 2610 46 10 50.

Η ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ

Η παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζει τη «Ραπουνζέλ» στο θέατρο «Πάνθεον» σήμερα στις 12 μ. και στις 5 μ.μ.  Μια φορά κι έναν καιρό, γεννήθηκε η Ραπουνζέλ, μια πριγκίπισσα με μακριά χρυσά μαλλιά που είχαν την μαγική δύναμη να κάνουν νέο όποιον τα αγγίζει. Η μοχθηρή Γκόθελ την απαγάγει από τους γονείς της και παριστάνει την μητέρα της ώστε να παραμένει νέα για εκατοντάδες χρόνια. Την αποτρέπει από το να βγαίνει έξω από τον πύργο τους λέγοντας της πως ο έξω κόσμος είναι κακός. Όταν όμως φτάνει στον πύργο ένας κλέφτης που έχει στα χέρια του το στέμμα της χαμένης πριγκίπισσας, όλα αλλάζουν, και το όνειρο της Ραπουνζέλ να βγει στον έξω κόσμο γίνεται πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία: Στέργιος Μαδέρης. Παίζουν: Δέσποινα Τσαχουρίδου, Όλγα Μαρκούλη, Ελένη Χριστοφή, Λένα Καϊση, Γιάννης Γιανναράκης, Στέργιος Μαδέρης.

Γενική είσοδος 9 ευρώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement