Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άγνωστο το μέλλον της ανακύκλωσης-Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η οριστική παύση λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πάτρα από την Ανώνυμη Εταιρεία Ανακύκλωσης στο τέλος Ιουνίου στην περίπτωση που δεν ανανεωθεί σύμβαση,  θα σημάνει και το τέλος της ανακύκλωσης για την πόλη, η οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Το θέμα θα απασχολήσει τη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, στην οποία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις μετά και τις διευκρινίσεις που έδωσε η Εταιρεία.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι η παραχώρηση χώρου στην πλ. Παντοκράτορος για τοποθέτηση μαρμάρινης στήλης στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη, η διεξαγωγή δημοπρασίας, για την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων

τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στα κοινόχρηστα τμήματα, εκτός προβολών στις

πλατείες, η έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, για την διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 10 με τίτλο «Παρακολούθηση και Εκτέλεση Αρχαιολογικών Εργασιών» της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πάτρας», κ.α.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Εξ άλλου αύριο στις 11.30 το πρωί συνεδριάζει και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, μέσω τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η οικονομική ενίσχυση ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων με  20.650,00€, η έγκριση παράτασης έργων, κ.ά.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα χυθεί άπλετο φως»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μόνο σε θερινή ραστώνη δεν παραπέμπει το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, και αφότου έγινε το «μπαμ» με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.  Κυριακάτικα, και νωρίς το πρωί, ο Ιάσονας Φωτήλας έκανε σχετική παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Και η κυβέρνηση αυτό έχει σκοπό να κάνει, να ρίξει άπλετο φως σε όλη αυτήν την υπόθεση».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για άρση επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανατολικής Αιγιάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση και καθιστούν ασφαλέστερες τις μετακινήσεις στην Ανατολική Αιγιάλεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου που αφορά την άρση επικινδυνότητας επαρχιακού οδικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία, ιδιαίτερα στα ορεινά, έχουν εκδηλωθεί καθιζήσεις.
Οι εργασίες που εκτελούνται τμηματικά από την Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αχαΐας είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και γίνονται στην 17η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Αίγαι – Ζαρούχλα από την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου και δια Βεργοβίστας – Σελιάνας – Περιθωρίου», στην 18η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Ράχοβα προς Σαραντάπηχο» και στην 20η Επαρχιακή Οδό: «Παραλία Πλατάνου – Μέγα Σπηλαίου – Καλάβρυτα δια Άνω Πλατάνου, Καλαμιάς, Βουτσίμου και Κάτω Ποταμιάς» της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και οι κάτοικοι απολαμβάνουν ήδη βελτιωμένες μετακινήσεις επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο Βοηθός Περιφερειάρχη (με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Βούτσιμο στην ορεινή Ακράτα, όπως επίσης στην ορεινή Αιγείρα τους οικισμούς Βελλα, Συνεβρό, Εξοχή και Όαση, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί σε Περιθώρι και Σελιάνα.
Το έργο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ και αφορά σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα και των πρανών, καθώς και σε αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, επέκτασης τεχνικών έργων και άλλων συναφών εργασιών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαζί με τους Μπλε»

Την προσεχή Πέμπτη στις  21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας συνεχίζει το ξεχωριστό καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, «Μαζί με τους Μπλε», την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού, του Δήμου Αιγιαλείας.

Το συγκρότημα των «Μπλε» δε χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να συνεπαίρνει το κοινό με τη φωνή, την ερμηνεία της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία σε κάθε συναυλία!

Οι «Μπλε» με επτά albums και ένα διπλό bestoff στο ενεργητικό τους, με πολλά τραγούδια που είναι πλέον διαχρονικά, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο ιδιαίτερος τρόπος τους και η δυναμική σκηνική τους παρουσία αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη και εκρηκτική παράσταση.

Στις αποσκευές τους θα έχουν τραγούδια αγαπημένα όπως, «Τον ίδιο το θεό», «Δεν θέλω να μιλάς», «Πιάνω φωτιά», «Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Φοβάμαι» καθώς και άλλες επιτυχίες, τραγούδια που άφησαν ιστορία και ξυπνούν μνήμες από τα νεανικά μας χρόνια.

Στόχος της Περιφέρειας είναι όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, να μπορέσουν να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μερικούς από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες και εκδηλώσεις που θα αφήσουν εποχή. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα