Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απολύθηκαν εν μέσω βάρδιας και εφημερίας-Παράσταση διαμαρτυρίας (12 μ.) στην 6η ΥΠΕ 

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που είχαν κληθεί να καλύψουν τις κενές θέσεις στο Σύστημα Υγείας μετά την απόφαση για αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Την περασμένη Παρασκευή τα Σωματεία Εργαζομένων των νοσοκομείων μας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η Υ.Πε για τις απολύσεις συμβασιούχων εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» καταγγέλλοντας «απολύσεις προφορικές και χωρίς εξηγήσεις».
Στη συνάντηση που είχαν με τον Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε Π. Μάλλιο (καθώς απουσίαζε ο Δ/τής) του εξέθεσαν το σχετικό πρόβλημα, ζητώντας του με προτάσεις και επιχειρήματα την συνέχιση της απασχόλησης όλων των προαναφερόμενων Εργαζόμενων.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» ανέφερε πως «στις 7 Απρίλη με μια πρωτοφανή διαδικασία που δεν τιμά κανέναν, ανακοινώθηκε σε 15 και πλέον συμβασιούχους του Νοσοκομείου μας η απόλυσή τους, η παύση εργασίας τους εν μέσω βάρδιας και εφημερίας, χωρίς να τους δοθεί καμία επίσημη εξήγηση», ενώ σημειώνει «πως οι συμβασιούχοι είναι άκρως απαραίτητοι, δεδομένου ότι έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, και θεωρείται αναγκαία και απαραίτητη η παραμονή τους».

Ροή ειδήσεων

Advertisement