Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Αναγκαιότητα ένα οργανωμένο Καραμανδάνειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Γράφει
η Ασπασία Ρηγοπούλου*

Χρόνια τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μία συζήτηση γύρω από την αναγκαιότητα ανέγερσης ενός υπερσύγχρονου παιδιατρικού νοσοκομείου στην περιοχή μας που θα διαθέτει όλες τις ειδικότητες και θα καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των παιδιών.

Πέραν όμως των συζητήσεων δεν έχει γίνει το κατάλληλο βήμα που θα οδηγήσει προς την υλοποίηση. Αντίθετα μάλιστα, το παιδιατρικό μας νοσοκομείο, το Καραμανδάνειο, αντί να τύχει ενίσχυσης και αναβάθμισης, παραμένει κτιριακά στάσιμο υπό πολύ άσχημες συνθήκες και συνεχώς βρίσκεται αντιμέτωπο με την υποστελέχωση σε κρίσιμους τομείς.
Τις ημέρες αυτές το παιδιατρικό μας νοσοκομείο βρίσκεται πάλι στα επίκεντρο δημοσιευμάτων που αποτυπώνουν τις συνθήκες λειτουργίας του. Επομένως είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει το απαραίτητο βήμα για την κάλυψη αυτής της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει για τη φροντίδα των παιδιών μας.
Ακόμα κι αν το Ελληνικό κράτος δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα υπάρχουν διαδρομές μέσω των οποίων μπορούν να εξασφαλιστούν. Σημειώνω ενδεικτικά το πρόσφατο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης που μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Ιδρύματα και φορείς που μπορούμε να απευθυνθούμε ως περιοχή και να διεκδικήσουμε μία αντίστοιχη δωρεά υπάρχουν πολλά. Τι απομένει; Να οργανωθούμε ως κοινωνία Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, διότι απ’ όλες αυτές τις περιοχές έρχονται παιδιά στο Καραμανδάνειο, και να βάλουμε στόχο, να διεκδικήσουμε τη δημιουργία ενός άρτια οργανωμένου και στελεχωμένου παιδιατρικού νοσοκομείου στην Πάτρα. Οφείλουμε όλοι μαζί μακριά από κομματικές και άλλες αγκυλώσεις να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε ώστε να πετύχουμε την υλοποίηση αυτού του στόχου. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

* Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και δρ. της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement